Cum faci cei mai crocanti cartofi prajiti! Iata care este secretul

Fie prea tari, fie mai mult fierti decat crocanti, cartofii prajiti au nevoie de putin mai multa atentie decat le este acordata, in graba de a gati cea mai rapida garnitura. Afla cum sa faci cei mai buni cartofi prajiti la tine acasa si nu vei mai fi niciodata dezamagit de rezultat.

1 Alege cartofii potriviti

Cartofii potriviti pot fi cei albi, cu un continut scazut de apa. Astfel, vor absorbi mai putin ulei si vor fi mai gustosi. Cu toate acestea, cam toate tipurile general cunoscute pot fi folosite pentru a face cartofi prajiti (cartofii rosii, cartofii maro etc). Foloseste cam 2 cartofi la o persoana si suplimenteaza cantitatea in functie de numarul de persoane.

2 Pregateste-i pentru taiere

Curata bine cartofii, uniform, spala-i cu apa rece si pune-i deoparte.

Cartofii prajiti, reinventati! Nu ai avea cum sa le rezisti

3 Taie cartofii in acelasi fel

Cand trebuie sa tai cartofii, este important sa alegi o singura forma, pe care sa o folosesti pentru toata cantitatea de cartofi. Prin urmare, nu este recomandat sa tai un cartof pe lungime, altul pe latime, altul de-a curmezisul. Bucatile taiate trebuie sa aiba aproximativ aceeasi dimensiune, astfel incat sa se prajeasca uniform. In cazul cartofilor amestecati, unii mai grosi, altii foarte subtiri, acestia din urma ajung sa se arda, in timp ce bucatile groase nu se patrund bine si nu devin crocante.
Taie cartoful pe mijloc, pe lungime, astfel incat sa obtii doua jumatati. Apoi fiecare jumatate este taiata tot pe lungime, de inca doua ori. Fiecare din cele sase bucati de cartof se taie pe lungime in bete lungi, nici prea groase, nici prea subtiri. La final vei avea cartofi taiati uniform, care vor arata bine si se vor praji atat cat trebuie.
Ii mai poti da o data prin apa, adaugand de data aceasta si bucati de gheata, pentru a scapa de sucul in exces care poate a aparut in urma taierii. Apoi cartofii se scurg foarte bine. Daca vrei sa scoti cat mai mult amidon din cartofi trebuie sa-i tii cel putin 30-60 de minute intr-un castron cu apa rece si gheata, la frigider. In acest caz, apa va trebui sa acopere cartofii, pentru a evita innegrirea acestora. Scotand amidonul din cartofi, acestia vor fi mai crocanti la exterior si pufosi in interior.

Cititi continuarea pe kfetele.ro.





 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate