Cum fac maicutele sarmalele de post, cu un gust aparte - Reteta de la Manastirea Prislop

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 02 aug 2018, 11:36

Pentru ca ne aflam in perioada postului, va recomandam o reteta adecvata. Desi nu contin carne, preparatele de post pot fi mult mai sanatoase si gustoase.

Ingrediente pentru sarmale de post:
1 varza murata mare
450 g ciuperci champignon
1 morcov maricel – ras prin razatoarea fina
1 felie mica telina rasa
1 ceapa mare tocata fin
130 g orez
300 ml suc de rosii
3 linguri pasta de rosii
1-3 frunze dafin
1 lingurita cimbru uscat
1/2 legatura patrunjel verde tocat marunt
sare
piper proaspat macinat
boabe de piper
2 crengute de cimbru
1 praf oregano
2-3 linguri ulei
apa fiarta

Mod de preparare:
Calim

ceapa tocata marunt in 2-3 linguri ulei pana devine sticloasa. Apoi punem jumatate din morcovul ras si le calim impreuna inca 1 minut. Punem ciupercile tocate marunt peste acestea si continuam sa calim pana se inmoaie putin.
Cititi continuarea pe kfetele.ro

 

Taguri:

În ediția de azi, 16 septembrie, a emisiunii ”Follow us”, Ilinca Vandici și Teo Trandafir au adus în discuție un subiect de interes pentru toate doamnele și domnișoarele. Iată de ce apar și dacă putem scăpa de petele pigmentare de pe piele!