Cum câştigă studenţii bani în 2019?

Potrivit sondajelor, mai mult de 50% dintre părinţi oferă sprijin financiar copiilor lor, care acum sunt studenţi.

Părinţii îşi susţin copiii din punct de vedere financiar, deşi aceştia sunt acum adulţi şi mulţi dintre ei au joburi. Părinţii îşi continuă implicarea mai mult decât ar trebui, pentru că studenţii din ziua de azi au nevoie de bani de buzunar, mult mai mulţi decât ne-am putea imagina. 

Odată cu începerea anului universitar, studenţii plătesc pentru chirie, locurile de cazare, pentru studii, alimente, telefon, internet şi alte lucruri necesare, şi au nevoie de bani şi pentru călătorii şi distracţii. Ei vor să se bucure de viaţa de student, să profite de cei mai frumoşi ani din viaţa lor, de fiecare moment, de tot ceea ce înseamnă viaţă trăită într-un centru universitar. 

Pot lucra tinerii în timpul studenţiei pe bani mulţi? Ce opţiuni de angajare au studenţii în România? 

Studenţii încearcă să-şi folosească timpul liber nu doar pentru a se distra, ei vor să lucreze pentru a câştiga bani. Este clar că majoritatea dintre ei sunt în căutarea unui loc de muncă cu jumătate de normă pentru a avea timp şi pentru facultate. Unii dintre ei au burse şi nu mai lucrează, preferă să studieze şi să se distreze. Alţii însă care nu au bursă sau care au pierdut bursa, sunt nevoiţi să se angajeze. În România este destul de dificil să găseşti un loc de muncă, mai ales dacă ai pretenţii financiare mari. 

Cele mai comune joburi în ziua de azi sunt acelea de chelnăriţă, barman, ospătar, hostess, baby-sitter, vânzător la magazine de haine, în general locuri de muncă la care programul poate fi şi de 6 ore, munca este grea şi foarte prost plătită. Joburi sunt, dar la multe dintre ele se cere calificare şi experienţă. 

Studenţii caută joburi la care să lucreze de acasă, care să fie bine plătite şi în plus să-şi facă ei singuri programul lor, astfel încât să nu le afecteze şi timpul când trebuie să meargă la cursuri. Astfel de joburi pot fi: operator telefonic limbi străine, redactor materiale digitale în engleză sau franceză, operator sondaje de opinie şi altele. 

Mulţi dintre ei caută cele mai bine plătite joburi din România şi cele mai simple modalităţi de a face bani rapid. Pe primul loc se află videochatul. Acest job se potriveşte mai ales studentelor care vor să facă mulţi bani într-o perioadă scurtă de timp. Ele câştigă de exemplu foarte bine ca modele la videochat Constanţa şi nu doresc să muncească câte o zi întreagă pe un salariu mic la un job banal de alt tip. Astfel de joburi sunt legale, se lucrează pe bază de contract, sunt bine plătite, condiţiile sunt avantajoase. Salariul poate depăşi 1000-2000 de euro pe lună. 

Foarte mulţi studenţi încă se bucură de susţinerea părinţilor deşi la această vârstă ar trebui să se descurce deja singuri. Părinţii aşteaptă de la copiii lor să găsească locuri de muncă unde să câştige suficient de bine şi astfel să reuşească singuri să-şi gestioneze plăţile pe care le au lunar. Părinţii continuă să le ofere sprijin financiar, le plătesc facultatea, cazarea, mâncarea, le trimit bani, fac totul pentru bunăstarea financiară a copiilor lor. 

Foarte mulţi părinţi sunt îngrijoraţi de viitorul copiilor lor, încearcă să-i ajute până când aceştia vor fi pe picioarele lor. Unii îşi protejează prea mult copii şi aceştia nu reuşesc să se descurce singuri în viaţă, să caute modalităţi eficiente de a câştiga bani, să se confrunte singuri cu problemele pe care le au din punct de vedere financiar. Părinţii sunt bucuroşi să-şi ajute copiii, dar în acelaşi timp nu vor să-i determine să devină dependenţi de acest ajutor. Având în vedere salariile mici din ziua de azi, mulţi părinţi fac sacrificii mari să-şi ţină copiii în facultate, pentru că taxele sunt fabuloase. 

Este normal ca părinţii să-şi dorească să-şi ajute copiii, dar ar trebui să le explice că acesta este ori un cadou, ori un împrumut. De asemenea, ei ar trebui să-i facă să înţeleagă faptul că ei au anumite aşteptări de la copii, să termine studiile pentru că aşa pot găsi un loc de muncă decent, conform pregătirii lor. Părinţii trebuie să discute frecvent cu copiii lor, să le urmărească stilul de viaţă, progresul, modul cum evoluează. 

 

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
Setari de confidentialitate