Cum alegi tâmplăria potrivită pentru uși și ferestre: 5 sfaturi

,


In articol:

Tâmplăria casei joacă un rol foarte important pentru locuință deoarece te poate ajuta să păstrezi un climat interior potrivit și te ajută să te protejezi de schimburile de căldură cu exteriorul.

Alegerea tâmplăriei are în vedere mai multe caracteristici, așa că va trebui să ai în vedere următoarele sfaturi, astfel încât să fii sigur că ai ales corect.

Realizează măsurătorile corecte

Golurile constructive pentru uși și ferestre  sunt calculate astfel încât să asigure luminozitatea camerei și aerisirea acesteia. Pentru a fi sigur că locuința ta este asigurată din punct de vedere al suprafețelor vitrate poți alege tamplarie PVC. Tâmplăria PVC etanșează foarte bine, iar din acest motiv o poți folosi atât la nivelul ferestrelor, cât și la nivelul ușilor.

Pentru a alege elementele potrivite de tâmplărie va fi nevoie să măsori foarte bine golurile aferente ușilor și ferestrelor, astfel încât să nu rămână goluri care să permită schimburile de temperatură cu exteriorul. Chiar dacă aceste goluri pot fi umplute ulterior cu spumă poliuretanică, trebuie să te gândești la faptul că tâmplăria trebuie să fie încastrată corect în gol, dacă vrei ca aceasta să fie rezistentă. 

Alege profilul potrivit, în funcție de caracteristicile sale

Profilele de tâmplărie pot fi de două feluri: din PVC, pe care le-am menționat anterior sau din aluminiu. Profilele din PVC sunt mai rezistente și mai sigure, etanșează cu mult mai bine suprafețele și nici nu sunt predispuse să se deformeze ca urmare a unor șocuri mecanice. 

Profilele au costuri diferite și caracteristici diferite, așa că ar trebui să te orientezi după profile calitative, care să asigure eficiența termică a locuinței tale. 

Dacă nu stăpânești foarte bine informațiile legate de profile și de felul în care acestea ar trebui să fie alese, atunci poți cere ajutorul unui specialist cu ajutorul căruia să alegi produsele potrivite în funcție de: grosimea pereților profilelor, de tipul armării interioare a profilelor și de dimensiunea armăturilor de chedere și de adâncimea profilelor. 

Vei vedea că profilele sunt delimitate pe clase de calitate, iar dacă alegerea este dificilă chiar și în acest context, atunci este recomandat să cauți branduri cunoscute și să cumperi din magazine specializate. 

Alege geamurile termopan potrivite

Atunci când geamurile erau realizate din foi de sticlă, singura grijă a beneficiarilor era grosimea acesteia și dispunerea celor maxim două foi de geam. În prezent opțiunile sunt mult mai diverse și mai interesante, mai ales că geamurile diferă foarte mult și de tipul sau grosimea profilului ales. În plus unele tipuri de foi de geam termopan au dispuse la interior camere cu gaz special care contribuie la menținerea eficienței termice, așa că dacă vrei geamuri termopan care să te ajute în orice sezon, atunci ar trebui să ai în vedere geamurile termopan cu mai multe foi și gaz dispus între acestea. 

Alege tâmplăria în funcție de stilul casei tale

Culoarea tâmplăriei este foarte importantă pentru casa ta. Spre exemplu, din ce în ce mai mulți beneficiari aleg nuanțe foarte deschise pentru interior, în vreme ce exteriorul este mai mereu realizat în nuanțe de mahon sau nuc. Albul este culoarea pe care o poți alege însă pentru orice tip de geam sau de ușă, fiind culoarea care scoate în evidență luminozitatea și care creează impresia de spațiu cât mai amplu.

Alege tâmplăria în funcție de poziționare și deschidere

Tâmplăria potrivită privește de asemenea și elemente speciale de feronerie, iar în acest sens va trebui să ai în vedere și poziționarea geamurilor și a ușilor. Sistemul de închidere (interior- exterior, cu deschidere pe dreapta sau pe stânga) este un aspect important pe care ar trebui să îl ai în vedere așa că optează pentru elemente de tâmplărie care să se potrivească în casa ta.

Cere ajutorul specialiștilor, întreabă și documentează-te, verifică deschiderile cu ajutorul proiectului casei și abia atunci când ești sigur, cumpără tâmplărie de calitate care să te ajute să economisești în timp ce te bucuri de confort.

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

EXCLUSIVITATE! Anda Adam a spus “DA!”. Concurenta de la Bravo, ai stil! Celebrities” a fost ceruta in casatorie: “Am plans de bucurie!”

VIDEO | Purtărorul de cuvânt al USR îngroapă Guvernul Ciucă: Negocierile NU se pot finaliza înainte de termenul constituțional

Corina Bilcon RUPE TĂCEREA pentru prima dată! Ce a spus aceasta despre Anamaria Prodan! Este UMILINȚA SUPREMĂ

George Simion, liderul AUR, invitatul de duminică, la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Squid game sezon 2. Când începe noul sezon al serialului Jocul Calamarului

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies