Cum alegi scaunul auto pentru copil

Fiecare părinte știe că atunci când pleacă la drum cu mașina și ai un copil la bord, responsabilitatea este uriașă. Siguranța copilului primează, indiferent că te deplasezi cu mașină în apropierea casei sau plecați la un drum mai lung.

Scaunul auto pentru copil este un accesoriu fără de care nu poți și nici nu ai voie să mergi cu copilul în mașină. Alegerea celui mai potrivit scaun auto pentru copil este de cele mai multe ori complicată pentru părinți.

Pe piață există multe modele, unele dintre acestea impresionează prin design, altele prin culoare sau forma inovatoare, însă elementele pe care trebuie să le iei în considerare când alegi scaunul auto sunt cu totul altele.

Care sunt categoriile de scaune auto pentru copii

Scaunele auto trebuie alese în primul rând în funcție de vârstă, greutate și înălțimea copilului. Acesta este primul criteriu în funcție de care continui căutarea. Scaunele auto pentru copii sunt împărțite în cinci grupe. Pentru grupa de vârstă 0+ cei mai mulți dintre părinți aleg scoică sau coșulețul. Acest tip de scaun poate fi folosit pentru bebelușii cu vârstă între 0 și 15 luni și se fixează cu spatele la sensul de mers.

Urmează apoi scaunele auto grupa 1 – pentru copii cu vârsta între 6 şi 3-4 ani cu greutatea între 9 şi 18 kg, grupa 2 – pentru copii cu vârste de peste 3 ani şi până în aproximativ 8 ani, cu greutatea între 15 şi 25

kg, grupa 3 – pentru copii cu vârsta între 6 şi 12 ani, cu greutatea între 22 şi 36 kg.

Există însă și scaune auto care cresc odată cu copilul, putând fi adaptate de la o vârstă la altă pe măsură ce copilul crește, astfel părinții reușind să facă o investiție pe termen lung.

O versiune disponibilă de câțiva ani o reprezintă landourile care se fixează în mașină, dar care pot fi utilizat doar o perioadă scurtă de timp, ceea ce este principalul inconvenient.

Elementele cheie ale unui scaun auto de calitate

Calitatea materialelor textile din care este confecționat scaunul este foarte importantă, pentru că în funcție de această copilul va sta confortabil sau se va foi continuu, cât timp este în mașină. Există scaune auto care folosesc materiale naturale, cum este bumbacul, ceea ce le face foarte confortabile pentru copil.

Elementele de protecție cu care este prevăzut scaunul auto, pot influență decizia parinților.

Unele scaune auto au bumpere împotriva impactului lateral, perne care funcționează în loc de airbag frontal și alte elemente de protecție, care fac deplasarea sigură.

Scaunele cu rotație 360 de grade sunt unele dintre cele mai inovatoare produse de acest tip și mulți părinți caută această opțiune. Un scaun cu rotație este util pentru că permite părinților să pună sau să scoată copilul cu ușurință în mașină.

Pe lângă faptul că centura trebuie să fie cu prindere în cinci puncte şi reglabilă în funcţie de înălţimea copilului, e bine să aibă protecţii

moi în dreptul umerilor.

Sistemul de fixare  este un alt detaliu important.. Există scaune care se fixează cu ajutorul centurii de siguranţă a maşinii sau scaune care se prind prin sistemul ISOFIX.  Dacă mașina ta are sistem isofix, atunci ar trebui să mergi pe această variantă de scaun, considerată mult mai sigură tocmai datorită modului de prindere.

Și nu în ultimul rând, alege un scaun auto care este omologat și întrunește toare normele aflate în vigoare. Un scaun auto care este omologat rebuie să aibă pe el eticheta galbenă sau portocalie pe care scrie E.

SCAUN AUTO PENTRU COPII JOIE SPIN 360 transformă orice călătorie într-un motiv de bucurie. Când bebelușul se va plictisi la drum îi vei putea schimba panorama într-o clipă! Spin se rotește la 360° ceea ce înseamnă ușurință și manevrabilitate maximă: bebelușul va fi pus (sau scos) în scaun într-o clipă, fără nici un efort sau disconfort.

SCAUN AUTO PENTRU COPII NUNA REBL PLUS este dotat cu sistemul inovativ Click Smart 360° care nu doar că respectă noile standarde de siguranță I-Size, dar le și depășește!

SCAUN AUTO PENTRU COPII CYBEX este echipat cu funcții de siguranță avansate pentru călătorii lipsite de griji. Copiii somnoroși pot trage un pui de somn în siguranță, datorită tetierei reglabile. Tetiera reglabilă în 12 poziții diferite permite ajustarea personalizată, indiferent de cât de accelerat e ritmul de creștere al copilului.

 

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
Cookies