Cu cât vor crește pensiile în 2023. Anunțul făcut de Adrian Câciu

,

Adrian Câciu a vorbit despre majorarea pensiilor. Iată ce a declarat ministrul Finanțelor.

Joi, 1 septembrie, ministrul Finanțelor a vorbit despre creșterea pensiilor în România. Adrian Câciu a precizat că decizia finală va aparține coaliției de guvernare, dar a recunoscut că „există spațiu și există necesitate” în privința acestei măsuri.

Citeste si: Ce spune Marius Budăi despre tăierea pensiilor românilor. Ce se întâmplă cu pensiile speciale

Pensiile vor crește în 2023 cu peste 5%. Anunțul făcut de Adrian Câciu

Recent, ministrul Muncii a anunțat că începând cu 1 ianuarie 2023 vor crește pensiile și salariile. Potrivit social-democratului, „există spațiu și există necesitate” privind creșterile anunțate, dar decizia finală se va lua în coaliția de guvernare.

„Nu am să mă pronunț asupra procentului, ceea ce pot să vă spun este că există spațiu și există necesitate. Decizia finală va fi luată în coaliție.

Nevoia de compensare a pierderii puterii de cumpărare, la mai multe categorii de cetățeni, posibilitățile financiare, prognozele pe care le avem pentru anul viitor și pe de altă parte celelalte priorități pe care statul trebuie să și le păstreze: implementarea PNRR, investiții, educație, sănătate, apărare.

Nu o să mă refer la procent, procentul va fi decis, dar nu va fi cel pe care îl spune legea cu privire la indexarea inflației din urmă cu un an”, a declarat ministrul Finanțelor, Adrian Câciu.

Citeste si: ”Salariul minim crește la 3.000 lei. Pensia minimă se majorează la 1.100 lei” Marius Budăi a făcut anunțul

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, a anunțat miercuri că pensia minimă ar putea crește de la 1.000 de lei la 1.100 de lei, de la 1 ianuarie anul viitor. Potrivit acestuia, propunerea vine din partea Partidului Social Democrat( PSD) și va fi înaintată membrilor coaliției de guvernare.

Ministrul Muncii susține că de această măsură vor beneficia 1,3 milioane de pensionari. De asemenea, PSD va propune majorarea punctului de pensie.

„Tot în coaliție vom propune și majorarea valorii punctului de pensie de la valoarea de 1.586 de lei la valoarea de 1.745 de lei”, a adăugat Budăi.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Curs valutar BNR vineri, 2 decembrie. Euro crește, iar dolarul american scade. Ce bancă oferă cel mai bun curs valutar

Acuzații grave planează asupra Ungariei - Budapesta ar fi devenit un cuib special al spionajului rusesc

Curs valutar BNR vineri, 2 decembrie. Euro crește, iar dolarul american scade. Ce bancă oferă cel mai bun curs valutar

Noi scumpiri la alimente, începând cu luna decembrie. În prag de sărbători, românii vor trebui să scoată și mai mulți bani din buzunar

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies