CRIZA DIN CRIMEEA. Putin a discutat cu Angela Merkel. Oficialii rusi: “Rusia nu vrea razboi cu Ucraina”

Premierul interimar ucrainean, Arseni Iateniuk, cere Rusiei sa retraga trupele de pe teritoriul Ucrainei, considerand actiunile Moscovei drept o "declaratie de razboi" si avertizand ca exista riscul unui "dezastru".

Trupe ruse au inconjurat, duminica, trei unitati militare ucrainene din regiunea autonoma prorusa Crimeea. Ucraina a decis inchiderea spatiului aerian pentru aeronavele militare. Vladimir Putin a discutat, prin telefon, cu Angela Merkel, aceasta declarand ca presedintele rus accepta dialogul.

Rusia nu vrea razboi cu Ucraina si aprobarea de catre Parlamentul rus a unei interventii militare in Ucraina are ca scop, inainte de toate, sa demonstreze intentiile serioase ale Kremlinului, a declarat adjunctul ministrului rus de Externe.

"Rusia nu vrea razboi cu Ucraina", a declarat duminica seara Grigori Karasin in cadrul unei emisiuni difuzate de postul public de televiziune Rossia 1. "Sunt convins ca nimeni din Rusia nu vrea razboi", a adaugat el.

"Suntem impotriva folosirii unei astfel de terminologii pentru a discuta despre relatiile cu Ucraine care ne este aproape", a insistat el. El a criticat statele occidentale care au amenintat cu excluderea Rusiei din G8, informeaza Mediafax.

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate