Criteriile de alegere a unui ceas de mana

Ceasurile de mana de calitate si bun gust raman intotdeauna pe placul persoanelor iubitoare de aceste dispozitive pentru masurarea timpului si cred in continuare cu tarie in puterea unui design elegant si a unui mecanism conventional.

Indiferent de faptul ca era tehnologica a reusit sa acapareze aproape toate domeniile vietii noastre, iar ora exact a devenit mai simplu ca oricand de detectat cu ajutorul oricarui gadget inteligent, ceasurile de mana nu si-au pierdut deloc din popularitate, ba chiar sunt considerate un accesoriu extrem de important care denota distinctie si bun gust.

In vederea accesorizarii unei tinute corect, indiferent ca este casual sau business, sport sau eleganta, ceasul de mana trebuie sa se armonizeze cat mai bine cu stilul si standardul pe care il prezinta celelalte piese. Unei tinute de tip casual ori office i se potrivesc cel mai bine ceasurile cu curele de piele, cu ecrane mai mari, rotunde sau dreptunghiulare, indiferent de grosime, cu cifre romane, arabe sau chiar fara cifre. Cadranul ecranului este esential, intrucat reflecta gusturile si personalitatea purtatorului. Specialistii sustin ca modul in care alegi sa porti anumite ceasuri raportate la vestimentatie reprezinta o adevarata arta. 

Atunci cand esti pus fata in fata cu o varietate atat de larga de optiuni, este foarte complicat sa iti dai seama cu exactitate care este modelul pe care ti-l doresti cu adevarat. Tocmai din acest motiv, iti vom prezenta care sunt principalele criterii de ghidare a alegerii, indiferent ca e vorba de ceasuri dama sau barbatesti.

Stilul

Prima intrebare pe care ar fi firesc sa ti-o pui in momentul in care vrei sa achizitionezi un ceas este: unde il vei purta?  Poti avea nevoie sa porti ceasul in vederea accesorizarii unei tinute elegante de tip office sau la o simpla iesire in oras. Este posibil, de asemenea sa iti doresti ca alegerea ceasului tau sa reprezinte un „fashion statement” sau poti sa urmaresti achizitionarea sa pentru a te ajuta pe durata antrenamentelor fizice.

Magazinele specializate pe accesorii de calitate iti vor pune la dispozitie colectii variate de modele gandite ca un amestec de mai multe stiluri, fiind astfel potrivite in orice situatie.

Functionalitatea

In ceea ce priveste modul de functionare, ceasurile se impart in doua categorii: mecanice si ceasuri cu quartz. La randul lor, ceasurile din categoria celor mecanice pot fi simple si automatice, iar ceasul cu quartz poate functiona cu ajutorul unei mici baterii sau printr-un sistem kinetic, ce permite functionarea permanenta cu ajutorul miscarii mainii.

Precizia

Precizia reprezinta o proprietate foarte importanta in functionalitatea unui ceas de calitate. Cu toate ca o mare importanta o are aspectul unui ceas, nici principala sa functie de afisare a orei nu trebuie neglijata. De exemplu, ar putea fi ridicol ca atunci cand ti se cere sa spui cat e ora, sa te uiti tot la telefonul mobil deoarece ceasul tau este imprecis.

Ceasurile mecanice, cu toate ca au un avantaj clar redat de eleganta si traditia pe care o prezinta, nu garanteaza un nivel prea inalt de precizie, precum cele cu baterie.

Design-ul

Exceptand faptul ca vei acorda o atentie sporita modului in care il vei asorta cu stilul vestimentar, este esential sa optezi pentru un ceas care sa se adapteze si caracteristicilor tale fizice. Dimensiunile cadranului sunt primele detalii ce ies in evidenta, forma acestuia ar putea fi patrata sau rotunda ori chiar ovala. Femeile obisnuiesc sa poarte un cadran cu o dimensiune mai mica, insa in ultimii ani, brandurile celebre promoveaza si pentru ele modele mai masculine care pun accentul pe forma incheieturii.

Magazinul online Bestwatch.ro pune la dispozitia publicului o varietate larga de ceasuri de dama. In cadrul colectiilor expuse pe site, se poate vizita o pagina dedicata excusiv doamnelor si domnisoarelor, unde acestea isi pot alege accesorii fine si delicate aflate sub semnatura unor mari branduri, dar si o gama de ceasuri barbatesti, care denota un aspect impunator si masculin. 

Recomandari
Te-ar mai putea interesa
Setări confidențialitate