Creșterea tuturor pensiilor cu 15% în 2023. Propunerile PNL de majorare a pensiilor

Author: Sara Andreescu
Actualizat: 17 nov 2022, 11:09

Creștere pensii 2023 varianta PNL

Sursa: MediaFax Foto

Creșterea tuturor pensiilor cu 15% în 2023, aceasta este una dintre propunerile PNL pentru majoarea pensiilor începând cu 1 ianuarie 2023.

O creștere universală a tuturor pensiilor cu 15%, aceasta este una dintre variantele luate în calcul de PNL în ceea ce privește majorarea pensiilor începând cu ianuarie 2023.

PNL își menține propunerea de creștere a pensiilor cu 15%, iar coaliția va discuta două propuneri concrete pentru a ajunge la această majorare, a declarat purtătorul de cuvânt al liberalilor, Ionuț Stroe. 

Citește și: Creșterea pensiilor cu 10% și un ajutor pentru plata facturilor la energie, pe timp de iarnă! Anunțul făcut de Ministrul Muncii

Creșterea pensiilor cu 15% 

Purtătorul de cuvânt al PNL  a anunţat că, liberalii au decis în Biroul Politic Naţional să meargă în coaliţie cu două variante privind majorarea pensiilor.

Prima variantă de majorare pensii 2023 ar fi „o creştere a bugetului alocat pensiilor, urmând ca gradual, pe anumite praguri de pensii, să se realizeze, prin anumite beneficii suplimentare, creşterea pensiilor”, iar a doua vizează o creştere universală a tuturor pensiilor cu 15%. 

Alte subiecte atinse în această şedinţă a BPN au fost legate de pensii, unde au fost şi există două propuneri concrete care vizează creşterea de 15% propusă de PNL. Prima dintre ele vizează o creştere a bugetului alocat pensiilor, urmând ca gradual, pe anumite praguri de pensii, să se realizeze, prin anumite beneficii suplimentare, creşterea pensiilor. 

Citește și: Ajutor financiar pentru plata facturilor la energie în valoare totală de 1400 de lei. Banii se acordă în două tranșe în 2023

Cea de-a doua vizează o creştere universală a tuturor pensiilor cu 15%, urmând ca cele două să fie două să fie discutate în cadrul coaliţiei, foarte probabil săptămâna viitoare şi să se aleagă soluţia oportună şi sustenabilă din punct de vedere bugetar”, a declarat Ionuţ Stroe, după şedinţa de miercuri a Biroului Politic Naţional al PNL, potrivit News.ro

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”

Ionuț Stroe a afirmat că PNL a spus foarte clar şi crede că „15 procente ar trebui să fie borna la care se vor mări pensiile” şi a adăugat că cele două variante vor fi discutate în interiorul coaliţiei.

Surse din PNL au declarat pentru G4Media că liberalii au respins o propunere a PSD pentru creșterea graduală a pensiilor până la o anvelopă totală de 15%, cu accent însă pe pensiile sub 3.000 de lei, sub forma unor bonusuri. Liberalii susțin creșterea generală a tuturor pensiilor cu 15%. 

Creșterea pensiilor în 2023. Propunerea lui Marcel Ciolacu

Cu cât cresc pensiile în 2023, asta trebuie să deciză guvernanții până la finalul anului. Deși au fost vehiculate mai multe variante de creștere a pensiilor românilor începând cu ianuarie 2023, până în momentul de față nu a fost luată o decizie oficială cu privire la procentul de creștere a pensiilor.

Președintele Partididului Social Democrat, Marcel Ciolacu crede că mărirea punctului de pensie cu un procent fix pentru toți pensionarii  „nu este corect”,  deoarece, în acest caz, un pensionar a cărui pensie este de 1500 de lei va primi 200 de lei în plus și cel cu 18.000 va lua, după majorare, cu 2700 de lei în plus.

„Dacă mai trăia Ceaușescu, presupun că așa făcea. Trebuie o abordare legată de situația fiecărei persoane”, a mai spus președintele PSD.

Ajutor financiar pentru plata facturilor la energie în valoare totală de 1400 de lei. Banii se acordă în două tranșe în 2023

În ceea ce privește procentul de creștere a pensiilor din 2023, Marcel Ciolacu speră să se ajungă la un procent de mărire de 15%. 

„Pensiile nu trebuie mărite în mod egal la toată lumea. Nu poți compara o pensie de 20.000 cu o pensie de sub 2.000 de lei. De asta suntem social-democrați. Am plecat de la minim de anvelopa de 11 miliarde lei, asumată de ministrul Finanțelor, și vom vedea la ce anvelopă vom ajunge, sper să ajungem la 15% care înseamnă 16,5 miliarde. Se pleacă de la un minim la maxim”, a declarat  Marcel Ciolacu. 

 

 


Nona și Patrick, primul sărut în camera roșie! „Eu sunt fericită! Casa iubirii, mulțumesc pentru un sărut frumos!” Iată cum a reacționat Ionuț!

Nona a decis să renunțe la Ionuț și l-a chemat pe Patrick în camera roșie! Cei doi s-au sărutat cu patos, spre marea uluire a lui Ionuț! Nona i-a mărturisit de ce i-a trezit suspiciuni! „Mi se părea că te joci!”

Cookies