Credite pentru nunți, botezuri și mașini de familie. O nouă măsură de sprijin pentru tineri a fost anunțată de premierul Nicolae Ciucă

,
credite nunti si botezuri 2022

Tinerii pot obține credite pentru nunți, botezuri și mașini de familie

[Sursa foto: unsplash]

De Ziua Familiei, premierul Nicolae Ciucă a făcut un anunț important pentru tinerii din România. În ce condiții vor putea beneficia de credite pentru nunți, botezuri sau mașini de familie?


In articol:

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat o nouă măsură care urmează să intre în vigoare și care îi vizează în special pe tineri. Este vorba despre lansarea programului „Family Start”, program prin care tinerii vor putea primi credite garantate de stat pentru nunți, botezuri sau mașini de familie.

Ce mesaj a postat premierul Nicolae Ciucă în mediul online? 

Programul „Family start”, credite pentru nunți, botezuri și mașini de familie. Ajutor din partea statului pentru tineri 

De Ziua Familiei, sărbătorită pe data de 15 mai, premierul Nicolae Ciucă a anunțat că Guvernul României își dorește să sprijine familiile din România, mai ales în această perioadă dificilă. Astfel, premierul a precizat, prin intermediul unei postări pe Facebook, că urmează să fie lansat programul „Family Start”, acesta fiind adresat tinerilor aflați la început de drum și care își doresc să își întemeieze o familie. 

Conform informațiilor prezentate de Nicolae Ciucă, în cadrul programului „Family Start”, tinerii vor putea face credite pentru nunți, botezuri sau chiar pentru a-și achiziționa o mașină de familie. Sumele pe care le pot accesa cuplurile sau tinerele familii vor fi de până la 15,000 de euro, aceste credite fiind garantate de stat.

„Respect familiile din România și le asigur de tot sprijinul. Guvernul României și-a asumat, încă din prima zi a acestui mandat, sprijinirea oamenilor în nevoie, a familiilor vulnerabile și nu numai.

Pentru prima dată în istoria României, Guvernul are un minister dedicat familiei. Rolul acestei instituții este să găsească soluțiile cele mai bune pentru copii, tineri și familii la un loc. Împreună cu toate celelalte ministere avem proiecte de mare ajutor mai ales în aceste momente dificile prin care trece țara noastră.

(...)  Sprijinim familiile la început de drum prin credite garantate de către stat pentru organizarea nunții, a unui botez sau pentru achiziția unei mașini de familie. În scurt timp, programul Family Start va fi aprobat în ședință de Guvern.”, a scris premierul Nicolae Ciucă pe contul personal de Facebook. 

Gabriela Firea, ministrul Familiei, a precizat că aceste credite ar putea fi accesate încă din acest an, existând interes din partea băncilor în acest sens.

„Vineri exista interes, am avut o întâlnire la Ministerul de Finanțe, exista interes pentru cele două produse bancare (…). Am dori să începem chiar de anul acesta, deci nu pe exercițiul bugetar viitor. Dacă luna aceasta proiectul trece de Guvern, ceea ce ne dorim, să spunem luna iunie aplicanții și din iulie să înceapă decontările.”, a spus Gabriela Firea, potrivit europafm.ro. 

În cadrul programului „Sprijin pentru România”, coaliția de guvernare a anunțat și alte măsuri pentru sprijinirea familiei. Mai exact, familiile care nu pot avea copii beneficiază de decontarea procedurilor de fertilizare in vitro, măsură amintită de premierul României.

„Decontăm procedurile de fertilizare in vitro pentru familiile care nu pot avea copii, din motive medicale, și ne dorim să oprim declinul demografic.”, a precizat Nicolae Ciucă.

credite pentru nunti si botezuri 2022

Nicolae Ciucă, premierul României 

[Sursa foto: Facebook Nicolae Ciucă]

Citeste si: Vouchere de 30 de euro pe lună pentru elevi prin programul Sprijin pentru România. Ce elevi pot intra în posesia sumei de bani

Credite pentru studenți prin programul „Student Invest”

Nu doar cuplurile aflate la început de drum vor beneficia de ajutor din partea statului, ci și studenții. Programul „Student Invest” le va permite studenților să acceseze credite garantate de stat de până la 10.000 de euro, bani pe care îi vor cheltui așa cum vor considera de cuviință. 

„Pentru studenți 10.000 de euro este suma garantată de către stat în acest credit, Student Invest, iar pentru tineri 15.000 de euro. Perioada de grație, dobânda și condițiile explicite precum și băncile care intră în program vor fi anunțate în curând (…), eu v-am prezentat în linii mari proiectele. Nu este vorba despre a achita costurile unei petreceri, este vorba despre un credit cu garanția statului pe care studenții și tinerii care nu mai sunt studenți pot să obțină acești bani și este decizia lor ce fac cu acești bani.”, a explicat Gabriela Firea. 

Citeste si: Măsuri cuprinse în programul Sprijin pentru România. Când intră fiecare măsură în vigoare și până când se aplică

 

Citește-ne pe

Citește și:

Un avion a zburat fix pe deasupra oamenilor. Privitorii, la doar câţiva metri de aeronavă în momentul aterizării pe un aeroport din Grecia VIDEO

Vești bune pentru elevi! Alocațiile zilnice ale participanților la olimpiadele naționale vor fi dublate. Premierul Nicolae Ciucă a făcut anunțul

Accident grav pe drumul dintre Orșova și Lugoj: Au fost implicate un TIR și un microbuz, cinci persoane încarcerate

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Este oficial, programul de muncă al angajaților din România poate fi redus! Tot ce trebuie să știi despre programul KURZARBEIT 2022

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies