Credit record pentru telegondola de la Sinaia! Veste excelenta pentru iubitorii de schi din Romania

Conform asigurarilor date de Primaria locala, cel mai tarziu in decembrie, telegondola de la Sinaia urmeaza sa fie functionala.

Primaria Sinaia deruleaza chiar in aceasta perioada o investitie semnificativa, care ar urma sa aiba un impact major in confortul turistilor, in special a practicantilor sporturilor de iarna.

Este vorba de noua Telegondola din Sinaia, care ar urma sa lege cota 1400 de cota 2000, cea care ar urma sa duca la o dezvoltare a turismului in zona, prin accesarea mult mai facila a partiilor de sus, pe langa crearea direct si indirect a unor locuri de munca.

Conform asigurarilor date de Primaria locala, cel mai tarziu in decembrie, telegondola urmeaza sa fie functionabila! Capacitatea de transport a telegondolei va fi de 1.500 de persoane pe ora pentru sezonul de iarna.

Interesant este ca investitia a fost auditata tehnic si economic de o banca ce activeaza de ani buni in tara noastra, care a acordat in 2014 un credit pe 10 ani, in valoare de 34 de milioane de lei.

Este vorba de o suma record (aproape 8 milioane de euro), pe care bancile o acorda doar in situatii cu totul si cu totul speciale. Respectiva institutie financiara a decis sa o disloce, dupa analize care au demonstrat fezabilitatea proiectului desfasurat de Primaria Sinaia si a carui suma totala se ridica la 43.838.631 plus TVA (54,359,903 lei), pret obtinut in urma achizitiei publice.

In acest moment in Romania, cea mai performanta instalatie de transport pe cablu in functiune este cea din statiunea Azuga, care deserveste 7 partii de schi. Spre deosebire de Sinaia, telegondola de la Azuga este o investitie privata, realizata in anul 2007. Tot in anul 2007, Primaria Sinaia a pus in functiune prima telegondola, cea care leaga cota 1.000 de cota 1.400.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate