Cota TVA va fi redusa de la 1 noiembrie. Ce servicii se ieftinesc

,

Potrivit unei Ordonante de Urgenta adoptate de Guvern, in data de 4 octombrie, reducerea cotei de TVA de la 9% la 5% va intra in vigoare incepand cu 1 noiembrie.

Aceasta masura se va aplica in cazul activitatior de restaurant si catering, cazare in hoteluri si facilitati similare, sali de fitness, dar si in cazul accesului in parcurile de distractii si in parcurile recreative. Pentru afacerile dina cest domeniu, un efect direct ar cosnta in reducerea potentiala a tarifelor brute practicate, lucru care ar duce la cresterea gradului de ocupare a unitatilor de cazare.

Cu toate acestea, unele afaceri nu vor putea benegicia de reducerea cotei TVA.

"Doar agentii care demonstreaza ca presteaza o gama mai larga de servicii, nu doar furnizeaza mancare si bautura, vor putea sa aplice cota redusa de TVA de 5%. Un exemplu, unitatile de alimentatie care livreaza mancare la domiciliu, dar nu pun la dispozitie un spatiu pentru consum si nu ofera servicii conexe (de exemplu, servire la masa). Asadar, o pizza comandata si livrata la domiciliu va fi subiect de 9% TVA, spre deosebire de o pizza pe care o savuram la restaurant. De ce? Pentru ca, in primul caz, vorbim de o livrare de alimente care beneficiaza de 9% TVA, in timp ce pentru serviciile de restaurant se va aplica 5% TVA. Teoretic, va fi mai ieftin sa mananci la restaurant decat acasa”, explica Adrian Teampau, partener asociat la Divizia Impozite indirecte, EY Romania.

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Live Stream Online „Teo Show”- Ediția de joi, 28 ianuarie- VIDEO. Imaginile durerii! Andreea Tonciu a fost surprinsa la cimitir!

Clotilde Armand aduce un nou sistem de burse: 'Avantajează liceele defavorizate și descurajează inflația notelor'

Oana Zăvoranu l-a făcut de râs pe celebrul Cove de la Pro Tv în întreaga țară! Ce făcea acesta în pat. Querida nu mai are limite

Știrile Kanal D de la ora 12:00, pe primul loc în preferințele telespectatorilor!

Vezi online serialul „Hercai” subtitrat în limba română - Episodul 1, sezonul 1, marti, 9 februarie 2021-VIDEO. O productie remarcabila ce prezinta povestea unei iubiri...

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies