Coronavirus - Stropirea cu dezinfectanti in aer nu ajuta si poate pune in pericol sanatatea oamenilor, spun expertii

,

Dispersarea de substanţe dezinfectante în aer poate pune în pericol sănătatea oamenilor, avertizează experţi din domeniul sănătăţii


In articol:

Dispersarea de substanţe dezinfectante în aer poate pune în pericol sănătatea oamenilor, avertizează experţi din domeniul sănătăţii

, în condiţiile în care astfel de acţiuni, efectuate de lucrători îmbrăcaţi în costume asemănătoare personajelor din filmul Ghostbusters, au loc la nivel mondial, de la Bazarul din Istanbul, Turcia, la poduri din Mexic şi migranţii din India, pentru combaterea noului coronavirusul, transmite Reuters.

Marţi, o dronă a dispersat nori de dezinfectant deasupra oraşului Surabaya, al doilea ca mărime din Indonezia, ca măsură de combatere a pendemiei de coronavirus.

Măsurile luate pentru limitarea răspândirii coronavirusului care a ucis peste 37.000 de oameni la nivel global, impresionante din punct de vedere vizual, sunt criticate de specialişti ca fiind riscante pentru sănătate, dar şi o pierdere de timp şi de resurse.

Este o imagine ridicolă, văzută în multe ţări”, a afirmat Dale Fisher, expert în boli infecţioase în Singapore, care prezidează Reţeaua de Reacţie şi Alertă pentru Epidemii Globale, coordonată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Nu cred că poate avea o contribuţie la reacţie şi poate fi toxic pentru oameni. Acest virus nu supravieţuieşte mult în mediul înconjurător, iar oamenii în general nu ating pământul”, a spus Fisher.

Un purtător de cuvânt al primarului din Surabaya a spus că utilizarea dronelor pentru dezinfectare este necesară în zonele unde au fost confirmate cazuri, pentru că virusul poate fi oriunde.

Febriadhitya Prajatara a comparat dezinfectantul pe bază de clorură, care în concentraţii mari poate fi iritant pentru piele, cu săpunul şi a spus că ”va ajuta la slăbirea virusului, astfel încât acesta să nu pătrundă în organism”.

Paul Tambyah, de la Societatea pentru Microbiologie Clinică şi Infecţii din regiunea Asia Pacific, a spus că spălarea pe mâini şi curăţarea suprafeţelor atinse în mod frecvent, cum ar fi butoanele lifturilor, ofer o protecţie mai bună decât dezinfectarea în masă.

Lucrătorii din domeniul sănătăţii din India au provocat indignare, luni, când s-au folosit de furtunuri pentru a dezinfecta muncitorii migranţi din statul nordic Utter Pradesh, din cauza temerilor că migraţia acestora din oraşe către zonele rurale riscă să răspândească virusul.

Şi în Malaezia, autorităţile au dezinfectat zonele unde au apărut cazuri numeroase de îmbolnăviri.

Dar imaginile cu camioanele din care a fost pulverizat dezinfectant au îngrijorat experţii din domeniul sănătăţii.

”Dezinfectarea drumurilor nu va avea impact. O pierdere de resurse şi de ore”, a declarat Christopher Lee, fost director general adjunct în Ministerul Sănătăţii din Malaezia.

Citeste si: Coronavirus Romania- Masuri de siguranta si ordine publica in discutia de astazi a presedintelui cu ministrul Apararii Nationale, ministrul de Interne si premierul

Citeste si: Completezi declarația pe propria răspundere online? Uite ce trebuie să faci ca să fie valabilă

Citeste si: Coronavirus Suceava- 10.000 de romani s-au intors din diaspora in Suceava, dupa izbucnirea pandemiei

 

Citește-ne pe
Citește și:

1 aprilie Ziua Pacalelilor: farse destepte pe care le poti face

Românii au nu mai au limite: O rețea de prostituție româno-columbiană de prostituţie, cu 33 de femei, a fost dezmembrată în Franţa şi Spania

Revoltător! Alex Velea, interzis pe radio! Motivul: Antonia! Este fără precedent această decizie

Roxana a luat decizia de a pleca din Turcia! Reactia lui Turcu

Ies scantei intre Oana Radu si Bianca Rus, in aceasta seara, la „Bravo, ai stil! Celebrities”! "Sper ca aceste acuzatii sa le poti sustine in instanta!(...) Eu zic sa te...

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies