Coronavirus poate sa supravietuiasca ore in sir in aer liber. Ce se arata in cel mai nou studiu

Noul coronavirus poate supravieţui timp de mai multe ore în afara corpului uman, pe diverse suprafeţe sau chiar în aer, potrivit unui studiu publicat în ediţia de marţi a New England Journal of Medicine


In articol:

Noul coronavirus poate supravieţui timp de mai multe ore în afara corpului uman, pe diverse suprafeţe sau chiar în aer, potrivit unui studiu publicat în ediţia de marţi a New England Journal of Medicine (NEJM), fiannţat de guvernul american, relatează AFP.

Potrivit autorilor studiului, virusul care a cauzat pandemia de covid-19 ar avea un nivel de viabilitate în aerul liber comparabil celui al coronavirusului care a provocat sindromul respirator actu server (SARS).

Astfel, amploarea pandemiei covid-19 este legată de faptul că virusul se transmite mult mai uşor de la un purtător asimpromatic (”sănătos”) la alţii.

Experimente arată că noul coronavirus poate fi detectat până la două-trei zile pe suprafeţe din plastic sau oţel inoxidabil şi până la 24 de ore pe suprafeţe de carton.

Cercetătorii au folosit un pulverizator pentru a difuza virusul în aerul ambient. Prin această tehnică, ei au găsit urme de virus sub formă de particule suspendate în aer timp de trei ore, relateaza news.ro.

Unii experţi estimează însă că un pulverizator nu simulează în mod corect tusea sau strănutul unui bolnav şi riscă să crească în mod artificial amploarea contaminării pe cale aeriană.

Virusul este în realitate tramsmis în principal prin micro-picături expulzate de către bolnavi atunci când tuşesc sau strănută.

În această formă de particule în suspendie, virusul este viabil timp de doar câteva secunde.

Citeste si: Embolie pulmonara. Ce e embolia pulmonara si cat de grava este aceasta afectiune! Poate cauza moartea!

Citeste si: Coronavirus: China anunta ca a gasit un posibil tratament pentru coronavirus. Ce medicament este eficient impotriva COVID 19

Citeste si: Coronavirus România. Numărul cazurilor confirmate a ajuns la 246

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate