Coronavirus: Gorjeni din 36 de localități, izolați la domiciliu

Author: B.M.
Gorjeni din 36 de localități, izolați la domiciliu

Niciun gorjean nu se află în carantină din cauza noului coronavirus. În schimb, 262 de persoane, din 36 de localități, sunt izolate la domiciliu.

Este situația raportată de Direcția de Sănătate Publică Gorj, la data de 5 martie, ora 08.00.

„Până în prezent, au fost prelevate 150 de probe, iar până la data de 05.03.2020 (ora 9.00) au venit rezultate pentru 134 de persoane, rezultatele fiind negative pentru COVID-19”, a anunțat DSP Gorj.

Tânărul din Gorj, depistat pozitiv pentru noul coronavirus la primul test, este considerat vindecat, însă nu se poate întoarce la familie.

Familia sa rămâne, în continuare, în izolare la domiciliu până la împlinirea perioadei de incubație a virusului, de 14 zile.

„În momentul de față, la nivelul județului Gorj, nu sunt persoane care să necesite carantina. Cele 262 de persoane izolate la domiciliu sunt monitorizate de medicii de familie și de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Gorj”, a mai anunțat DSP Gorj.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Nelu Tătaru a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că 10% din paturile din fiecare unitate de Terapie Intensivă trebuie păstrate pentru cazurile de coronavirus.

Citește mai mult pe Pandurul.

 


Mama Robertei, supărată foc pe Sebastian! Cei doi au purtat o discuție intre patru ochi! Iată primele reacții ale concurentului după conversația avută cu mama iubitei sale!