Coronavirus: de ce nu au primit medicii stimulentul de 2.500 lei care a fost promis de Ministerul Sanatatii

Author: B.M.
Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru

Ministrul sanatatii a explicat de ce medicii care trateaza pacientii infectati cu coronavirus nu au primit pana acum stimulentul de 2.500 lei.

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a explicat la Europa FM de ce intarzie acordarea stimulentelor promise doctorilor care sunt in prima linie in lupta impotriva coronavirusului.

Oficialul a declarat ca banii nu au fost inca virati din cauza faptului ca nu a primit de la niciun spital lista cu numele medicilor care ar trebui sa primeasca bonificatia de la stat.

"Asteptam nominal listele prezentate de conducatorii unitatilor sanitare.

(…) N-am primit de la niciun spital. Asteptam sa se faca nominalizarea. Inca sunt discutii la aceste spitale, care sunt persoanele. Noi am creat un cadru legislativ prin care sa putem plati, bonifica, acesti oameni care au lucrat. Mai ramane sa stim si care sunt acesti oameni. N-avem la nivel central de unde sa stim”, a afirmat ministrul Sanatatii.

Citeste si: Declaratie pe proprie raspundere dupa 15 mai: cand trebuie sa o avem la noi si cum se completeaza

Ce spune Nelu Tataru despre medicii care nu au primit bonificatia promisa

Citește și: Cum a fost, de fapt, relația Marcelei Fota cu fostul soț?! Acum a recunoscut: „Copilul meu nu știe”

Nelu Tataru a adaugat ca a primit reclamatii referitoare la inexistenta platilor insa spune ca se incearca rezolvarea problemei.

Ghana devine prima țară care ar aproba un vaccin împotriva malariei! Eficiența lui ar fi extrem de ridicată

"Tocmai, faptul pentru care am cerut prelungirea coordonarii de catre Ministerul Sanatatii a spitalelor din administratiile publice locale arata faptul ca ne sacaie, asa cum ati spus si dumneavoastra, fiindca trebuie facuta ordine

si la nivelul spitalelor. Cat vom avea management pus pe alte criterii decat cele medicale sau manageriale, vom avea aceste situatii”, a declarat Nelu Tataru.

Ministerul Sanatatii a alocat un fond de 120 de milioane de euro pentru aceste bonificatii, bani proveniti din fonduri europene. Suma ar urma sa fie impartita la 75.000 de oameni.

Citeste si: Vom putea merge la mare după 15 mai? Ce se va scrie în declarație

 


Surpriză de proporții! O nouă concurentă a intrat în Casa iubirii! Julia a mărturisit că a venit pentru că a pus deja ochii pe doi băieți pe care își dorește să ii cunoască mai bine! Iată ce reacții s-au stârnit în rândul fetelor!