Coronavirus a ucis 106 oameni. Epidemia din China se raspandeste fulminant: a ajuns in Beijing

Noua tulpină de coronavirus care se răspândeşte în China a făcut prima victimă în Beijing, iar numărul total al deceselor a urcat la 106, au anunţat marţi autorităţile chineze.


In articol:

Statele Unite şi-au avertizat cetăţenii să evite călătoriile în China, iar pieţele financiare continuă să scadă din cauza posibilului impact al epidemiei asupra celei de-a doua mari economii a lumii, relatează Reuters.

Pe fondul îngrijorărilor tot mai mari legate de pericolul acestui virus exprimate de utilizatorii reţelelor de socializare din China, Comisia Naţională pentru Sănătate din această ţară a precizat într-un comunicat că toate decesele, cu excepţia a şase cazuri, au avut loc în oraşul Wuhan, provincia Hubei.

Cu toate că au fost raportate cazuri de îmbolnăvire şi în alte ţări, nu au fost anunţate decese în afara Chinei.

Cercetători din Hong Kong afirmă, bazându-se pe modele matematice, că numărul de persoane infectate este mai mare de 40.000 și cer guvernului măsuri "draconice" pentru a restrânge circulația persoanelor, dacă vor să stopeze propagarea virusului.

Oficial, numărul de cazuri confirmate este de 2.744, printre care un bebeluș de nouă luni, în condițiile în care numărul suspecților s-a dublat în 24 de ore, la aproape 6.000, relateaza hotnews.ro.

"Măsuri importante și draconice pentru limitarea mișcărilor populației trebuie luate, cât mai rapid posibil", a declarat Gabriel Leung, șeful acestei echipe de cercetători de la HKU.

Fii la curent aici cu situatia prezentei coronavirusului in Romania: update zilnic.

Citeste si: Ce este coronavirus: cum iti dai seama ca il ai si cum te protejezi

Citeste si: Carnea de sarpe, sursa virusul ucigas din China! Coronavirus a ucis deja 17 persoane si a imbolnavit alte 500

Ma Xiaowei, șeful Comisiei naționale de Sănătate (CNS), care are rang de minister în China, a afirmat în urmă cu o zi că noul virus ar putea avea o perioadă de incubație până la două săptămâni și că o contagiune este posibilă în această perioadă de incubație, respectiv chiar înainte de apariția simptomelor.

Pe baza modelelor matematice de propagare a virușilor, echipa lui Leung a afirmat că numărul real al infecțiilor este mult superior bilanțului autorităților, care nu iau în calcul decât cazurile formal identificate.

"Numărul de cazuri confirmate ale simptomelor ar trebui să fie de ordinul 25-26,000 în ziua Anului nou chinez", sâmbătă, a spus luni Leung, într-o conferință de presă la Hong Kong.

Incluzând persoanele care se află în perioadă de incubație, și care nu au încă simptome, "cifra s-ar apropia de 44.000" pentru sâmbătă, a evaluat acesta.

În opinia sa, numărul de infecții s-ar putea dubla la șase zile, pentru a atinge vârful în aprilie și mai în zonele care se confruntă deja cu epidemia, recunoscând însă că măsuri eficiente de sănătate publică ar putea diminua ritmul contagiunii.

Epicentrul epidemiei rămâne Wuhan și provincia Hubei, dar cazuri au fost diagnosticate în marile orașe ale țării precum Beijing, Shanghai, Shenzhen sau Canton.

"Ne așteptăm să vedem în aceste regiuni focare de epidemii durabile", a mai spus el

Aceste orașe sunt centre regionale și internaționale pentru transport și este "foarte probabil" ca virusul să se propage mai departe de la aceste focare, a arătat cercetătorul, potrivit hotnews.ro

Echipa facultății de medicină de la HKU este unul dintre centrele care colaborează cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pentru controlul maladiilor infecțioase.

Citeste si: ALERTA in tara! Coronavirus in Romania: posibil caz descoperit la Bacau

Citeste si: Este dezastru! Coronavirus a ucis 80 de oameni. Peste 2700 de persoane sunt infectate cu virusul mortal din China

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate