Cornulete cu ravas

Editor: Maria Niculae
Actualizat: 08 oct 2020, 14:30

Cost estimativ: 15 lei pentru 10 persoane

 

Cornulete cu ravas
Cost estimativ: 15 lei pentru 10 persoane
Ingrediente
3 albusuri
200 g zahar
O ceasca de unt
Faina
Mod de preparare
Albusurile se bat cu zaharul pana devin spumoase, se adauga untul topit si se continua sa se bata.
Se adauga faina pana cand toata compozitia ajunge la consistenta unei smantani foarte tari.
Pe o foaie de copt se pune aluat ce se intinde ca un banut de 10 cm diametru si maxim 2-3 mm inaltime.
Se dau la cuptor pana devin aurii deschis, apoi cat sunt fierbinti se impacheteaza sub forma de pachetel sau de cornulet, ascunzand un ravas inauntru.
Este important ca fiecare sarja de aluat copt sa se faca cu maxim 3-4 banuti de aluat pentru a avea timp sa ii impaturiti pana cand se racesc.

Ingrediente

3 albusuri
200 g zahar
O ceasca de unt
Faina 


Mod de preparare


Albusurile se bat cu zaharul pana devin spumoase, se adauga untul topit si se continua sa se bata.
Se adauga faina pana cand toata compozitia ajunge la consistenta unei smantani foarte tari. 
Pe o foaie de copt se pune aluat ce se intinde ca un banut de 10 cm diametru si maxim 2-3 mm inaltime.


Se dau la cuptor pana devin aurii deschis, apoi cat sunt fierbinti se impacheteaza sub forma de pachetel sau de cornulet, ascunzand un ravas inauntru.
Este important ca fiecare sarja de aluat copt sa se faca cu maxim 3-4 banuti de aluat pentru a avea timp sa ii impaturiti pana cand se racesc.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”