Coreeni vor „întineri” cu 1-2 ani. Cum se va calcula vârsta oamenilor din Coreea de Sud, începând din 2023

Author: Cristina Mocanu

Sistemul de calculare a vârstei în Coreea de Sud se va modifica începând cu luna iunie 2023.

Sursa: https://unsplash.com/

Coreea de Sud schimbă metoda de calculare a vârstei.

Coreea de Sud a adoptat o lege care va schimba metoda de calculare a vârstei.

Ce vârstă vor avea coreeni, după ce autoritățile au modificat modul de calculare a vârstei

Actualul sistem de calculare a vârstei prevede că fiecare nou-născut pornește de la vârsta de un an, iar vârsta crește cu câte un an la fiecare 1 ianuarie. Sistemul se va modifica începând cu luna iunie 2023, după ce C oreea de Sud a adoptat o lege care prevede trecerea la standardul internațional.

Coreenii consideră că au vârsta de un an când se nasc, iar un nou an este adăugat la fiecare 1 ianuarie, astfel că această vârstă este cea menționată de coreeni cel mai des în viața de zi cu zi.

Citește și: Cum arată și cine este fiica lui Kim Jong Un. Este pentru prima dată când liderul nord-coreean își scoate în public copilul

Totodată, mai există şi un alt sistem, separat, pentru recrutare şi pentru calcularea vârstei legale pentru a consuma alcool şi a fuma, în care vârsta unei persoane este calculată de la zero la naștere şi se adaugă un an la 1 ianuarie. De la începutul anilor 1960, Coreea de Sud a folosit, pentru documente medicale şi legale, şi norma internațională de a socoti de la zero la naștere, adăugând un an la fiecare aniversare a nașterii.

Explicațiile pentru anul suplimentar adăugat la 1 ianuarie sunt mai complicate. Unii experți subliniază teoria că vechii coreeni și-au plasat anul nașterii în ciclul calendaristic chinezesc de 60 de ani, dar, într-un moment în care nu existau calendare obișnuite, au avut tendința să ignore ziua nașterii lor și să adauge pur și simplu un an întreg, în prima zi a calendarului lunar.

Anul suplimentar de la 1 ianuarie a devenit obișnuit, pe măsură ce mai mulți sud-coreeni au început să respecte calendarul occidental.

Schimbarea metodei are ca scop reducerile costurilor socio-economice

Adunarea națională, care a aprobat modificarea în această săptămână, a declarat că astfel se va rezolva confuzia socială cauzată de utilizarea mixtă a calculelor de vârstă și de efectele secundare rezultate.

Astfel, acest șir derutant de sisteme va dispărea, cel puțin din documentele oficiale, din iunie 2023, când noile legi care stipulează folosirea doar a metodei internaționale pentru calculul vârstei vor intra în vigoare.

Citește și: Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică intercontinentală care a aterizat lângă Japonia! Ce înseamnă asta

Yoo Sang-bum, din partea partidului Puterea Poporului, aflat la guvernare, în fața Parlamentului, a declarat că ”Schimbarea are ca scop reducerea costurilor socio-economice nenecesare, întrucât disputele legale şi sociale, dar şi deruta persistă din cauza modurilor diferite de a calcula vârsta”.

Care sunt grupele Cupei Mondiale din Qatar 2022. Programul competițional și loturile complete

O femeie în vârstă de 29 de ani se bucură de această decizie şi spune că mereu a trebuit să se gândească de două ori când a fost întrebată în străinătate despre vârsta pe care aceasta o are.

Aceasta a declarat că: ”Îmi amintesc că străinii se uitau mirați la mine pentru că îmi lua atât să răspund ce vârstă am”. Tot ea a mai menționat că: ”Cine nu s-ar bucura să devină cu un an sau doi mai tânăr”.

Sursă: theguradian.com

 


Cookies