Coreea de Nord își construiește o nouă bază de testare a rachetelor balistice intercontinentale. Kim Jong Un vrea extinderea capacităților nucleare

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 11 dec 2022, 00:20

Coreea de Nord își construiește o nouă bază de testare a rachetelor balistice intercontinentale. Kim Jong Un vrea extinderea capacităților nucleare

Sursa: Twitter

Kim Jong Un, președintele Coreei de Nord, și-a propus dezvoltarea programului de lansare a rachetelor balistice intercontinentale.

Coreea de Nord va

ridica o nouă bază ultramodernă de testare a rachetelor nucleare. Deciziile liderului Kim Jong Un în plin război ruso-ucrainean îngrijorează toți cetățenii nord-coreeni.

Coreea de Nord își extinde capacitățile nucleare. Kim Jong Un vrea o bază de testare a rachetelor balistice intercontinentale

Liderul suprem al Coreei de Nord, Kim Jong Un, a solicitat extinderea programului naţional de lansare al rachetelor balistice intercontinentale.

Acesta vrea să ridice o bază ultramodernă pentru a aduce Coreea de Nord la rang de putere spaţială, a transmis, astăzi, presa de stat KCNA.

Citeste si: Ce țări au arme nucleare. Câte arme nucleare are Rusia!

Kim Jong Un a făcut aceste afirmații în timpul unei vizite de la o bază de lansare a rachetelor. După ce a văzut baza, a ordonat modernizarea şi extinderea

acesteia pentru a fi sigur că „pot fi lansate diverse rachete care să transporte sateliţi multifuncţionali, inclusiv un satelit de recunoaştere militară”, transmite Reuters.

Citește și: Ce s-a întâmplat când mama Elodiei a încercat să ia legătura cu nepotul ei: „L-a influențat negativ pe copil”

Dorințele și ordinele liderului suprem al Coreei de Nord, Kim Jong Un, ridică semne de îngrijorare în lumea occidentală.

SUA nu este de acord cu testele unui nou sistem de rachete balistice intercontinentale al Coreei de Nord. Ce sancțiuni pregătește

Coreea de Nord a testat două rachete balistice pe 26 februarie și 4 martie. Ca răspuns la aceste noi teste, Statele Unite vor anunța astăzi ce sancțiuni pregătesc pentru „a opri Coreea de Nord să aibă acces la produse şi tehnologii străine care să îi permită să-şi dezvolte programele de armament interzise”, iar „alte acţiuni vor urma în zilele următoare”, a transmis un anonim de la Casa Albă.

Citeste si: Diferența dintre bomba atomică și bomba nucleară! Care dintre cele două e mai puternică

LIVE UPDATE Ziua 233 de război în Ucraina. Rusia a anunțat evacuarea populației civile din regiunea anexată Herson. Atacuri cu rachete rusești asupra Zaporojie

„Statele Unite au decis să facă publice aceste informaţii şi să le împărtăşească aliaţilor şi partenerilor noştri, deoarece acordăm prioritate reducerii riscurilor strategice şi pentru că noi credem cu tărie că întreaga comunitatea internaţională trebuie să vorbească cu o singură voce pentru a se opune dezvoltării viitoare a unor astfel de arme de către Coreea de Nord”, a declarat anonimul.

„Continuăm să căutăm dialogul diplomatic şi suntem pregătiţi pentru o întâlnire necondiţionată   cu nord-coreenii”, a mai precizat acesta.

Washingtonul şi partenerii săi nu au putut la debutul acestei săptămâni să adopte în Consiliul de Securitate al ONU un text împotriva Coreei de Nord, lovindu-se de opoziţia Rusiei şi Chinei.

 


Șansa celor cinci copilași de a învăța în școala cât o cămăruță este învățătoarea Maria Ștefănuț, care urcă dealul în fiecare zi, indiferent de vreme.