Cont blocat la Revolut: ce trebuie sa faci ca sa il deblochezi

Author: B.M.
Actualizat: 29 nov 2020, 10:05
Revolut

Ce trebuie sa faci daca te-ai trezit cu contul blocat la Revolut: pasi pentru deblocare.

Revolut, fintech-ul care a luat cu asalt intreaga lume, este extrem de popular si in Romania.

In luna noiembrie a anului 2019 Revolut avea 900.000 de clienti in Romania iar pana la finalul lunii decembrie prognozau depasirea pragului de un milion.

Revolut a castigat teren datorita cursului valutar avantajos pe care il ofera, a aplicatiei foarte bine pusa la punct dar si pentru optiunile de securitate avansata a cardurilor pe care le emit.

Cu toate acestea apar si utilizatori nemultumiti, este vorba in special despre cei care se trezesc cu conturile blocate din senin.

Citeste si: Milioane de romani au peste 10.000 de lei in cont si nu stiu. De unde sunt banii si cand ii putem accesa

Cont blocat la Revolut: pasi pentru deblocare

Potrivit informatiilor oferite de Revolut, blocarea conturilor se realizeaza automat atunci cand algoritmul detecteaza o serie de tranzactii suspecte.

Pentru deblocare, Revolut solicita utilizatorului vizat documente justificative in functie de situatie.

Iata ce trebuie sa faci ca sa deblochezi contul Revolut:

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

- in cazul in care banii intra din salariu, Revolut solicita copii dupa fluturasii de salariu din ultimele 3 luni;

- daca banii pe care i-ai transferat in contul Revolut reprezinta economii, va trebui sa incarci documente relevante care indica sursa banilor;

- daca banii provin din vanzarea unei proprietati, Revolut solicita o copie a contractului de vanzare- cumparare sau o scrisoare semnata de notarul care a intermediat tranzactia;

- daca banii provin din criptomonede, Revolut va solicita documente care prezinta sursa banilor investiti in criptomonede;

- daca banii transferati in contul Revolut provin dintr-un credit, Revolut va solicita o copie a contractului de credit precum si un extras de cont in care apare virarea banilor de la banca;

- daca sursa banilor este o mostenire, Revolut solicita o copie a certificatului de mostenitor, precum si un extras al contului curent.

Citeste si: Se dau intre 90 si 140 de euro pe zi. Cine sunt romanii care primesc banii

De ce se blocheaza conturile Revolut

Potrivit informatiilor oficiale, Revolut blocheaza conturile pentru a preveni eventualele fraude si cazurile de spalare de bani.