Consumul de sare in exces creste rata mortalitatii

Consumul de sare in exces creste rata mortalitatii

Nevoia de a reduce cantitatea de sare din dieta noastra a fost unul dintre cele mai puternice mesaje din domeniul sanatatii din decada trecuta.

Taierea consumului de sare de la 8gr per persoana la 6gr la o lingura salveaza 17 mii de vieti numai in Marea Britanie. Aceasta diminuare a consumului de sare favorizeaza riscul scazul al numarului in cazul atacurilor cerebrale si a atacurilor de inima.
Pe termen lung, scopul este sa se diminueze si mai mult cantitatea de sare. Se vrea ca pana in 2025 sa se ajunga la 3gr de sare la lingura.

Insa acum, multi specialisti spun ca prea putina sare poate fi la fel de periculoasa ca cea in cantitati prea mari si ca aceasta diminuare duce la cresterea mortalitatii si a bolilor de inima. O lucrare publicata in “The American Journal of Hypertension"  avertizeaza ca o data ce consumul de sare creste peste 6,25 de grame intervine riscul atacurilor de inima si cele cerebrale.

Oricum, sunt putine dovezi ca restrictia conumului de sare creste nivelul colesterolului si a trigliceridelor. Amandoua fiind grasimi saturate care produc boli de inima.  ( sursa Daily Mail )

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate