Comertul de langa locurile sfinte, afacere infloritoare!

,

Unde smerenia-i mare, e loc si de facut bani! In poarta manastirii Prislop, credinciosii care vin cu miile la mormantul parintelui Arsenie Boca gasesc de toate: de la icoane si matanii, la mici si porumb fiert.

Ce fel de comert se face langa locurile sfinte? Toate mataniile puse cap la cap n-ajung sa depaseasca-n lungime tarabele de la Manastirea Prislop!

Pe drumul spre mormantul unde se-odihneste parintele Ardealului, sfaraie micii, troneaza reclama la porumb si se promoveaza, ca la teleshopping, „Arsenie kit-ul”. „ Bratara, acatistul Parintelui, tamaie, mir, un breloc si-n plus este si un tablouas. Totul, incadrat la pretul de 10 lei.”

De oriunde ar veni miile de pelerini, pana ajung la manastire, trec pe- aici: printr-un veritabil talcioc, din care doar tricourile imprimate mai lipsesc.

In rest, de pe cani, ceasuri si magneti de frigider priveste blajin sfantul Ardealului. Crede si nu cerceta- comertul se face nu cu voia Domnului, ci cu aprobarea primariei! Ne-o explica doamna Ana- o comercianta imbracata ca o maicuta, care a inteles ca vanzarea merge, daca promovarea e buna!

Asa-zisa maica vinde pe banda rulanta lantisoare, matanii si carticele- toate cu duhovnicul care a facut minuni. Pe cei veniti cu bani putini ii ispiteste cu pachete promotionale, ca-n marile magazine.

Comerciantii le spun tablouri, credinciosii icoane. Oricum s-ar numi ele, de-aici au fost cumparate multe dintre picturile care i-au facut pe romani sa creada ca sunt martorii unei minuni.

Banul nu e ochiul Necuratului, cand ai guri de hranit; si cum pelerinii nu sunt deranjati de micii afaceristii, comertul e boboc. Ar fi in floare daca s-ar mai investi- spun unii.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Cum a ajuns un profesor universitar cu CV impresionant să comită o crimă abominabilă. Explicaţiile psihologilor

Buletinele românilor se schimbă. Acestea vor avea CIP și semnătură electronică. Unii români le au deja

Gărzile Revoluţionare iraniene au reţinut două petroliere greceşti / Iranienii se răzbună după ce grecii au reținut un petrolier iranian ca să îl predea SUA

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Vestea cea mare pentru milioane de pensionari! Ce se întâmplă cu documentele de muncă preluate de la întreprinderile care au falimentat după Revoluția din 1989

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies