COD GALBEN de ceata. Cursele aeriene au intarzieri in majoritatea aeroporturilor din tara. Vezi ce zone sunt afectate!

Ceata a redus vizibilitatea sub 200 m, iar in unele zone chiar si sub 50 m pe mai multe drumuri nationale si judetene, precum si pe autostrazi.

Ceata reduce vizibilitatea sub 200 de metri si izolat sub 50 de metri pe mai multe drumuri nationale si judetene, precum si pe autostrazile A1, A2 si A3, iar in unele zone este polei, Bucurestiul si 28 de judete fiind marti sub avertizare cod galben. Trei curse aeriene care trebuie sa decoleze sau sa aterizeze, marti dimineata, pe Aeroportul International "Avram Iancu" din Cluj-Napoca au intarzieri din cauza cetii, informeaza Mediafax.

Avertizarea nowcasting cod galben emisa de Administratia Nationala de Meteorologie este valabila pana la ora 14.00, in Bucuresti si judetele Ilfov, Dambovita, Prahova, Giurgiu, Ialomita, Calarasi, Teleorman, Braila si sudul judetului Arges.

Judetele Mehedinti, Gorj, Olt, Dolj, Valcea, inclusiv municipiile Drobeta-Turnu Severin, Targu Jiu, Slatina, Caracal, Craiova si Dragasani, sunt sub avertizare cod galben pana la ora 11.00. Ceata reduce vizibilitatea si in judetele Botosani, Neamt, Iasi, Vaslui, Galati, Bacau, Vrancea, zona de campie a judetului Arad, inclusiv municipiul Arad si nord-vestul judetului Caras-Severin, avertizarea fiind emisa pana la ora 10.00.

De asemenea, avertizarea a fost emisa pana la ora 10.45 pentru judetele Sibiu si Covasna, inclusiv municipiul Sibiu, si pana la ora 10.30 pentru judetele Harghita, Mures si Alba, inclusiv municipiile Miercurea-Ciuc, Alba-Iulia si Targu Mures. Si in Dobrogea, pe arii relativ estinse, se semnaleaza ceata.

In judetele avertizate cu cod galben, inclusiv pe drumurile nationale si europene aferente, precum si pe autostrazile A1, A2 si A3, ceata reduce vizibilitatea sub 200 de metri si, izolat, sub 50 de metri. Trei curse aeriene au intarzieri din cauza cetii, la Cluj. Potrivit reprezentantilor aeroportului clujean, sunt afectate curse aeriene dinspre Bucuresti si o aeronava spre Viena.

Astfel, au intarzieri din cauza cetii cursele Tarom care ar fi trebuit sa aterizeze la Cluj-Napoca de la Bucuresti la orele 8.40 si 9.05 si cursa Tarom de Viena care trebuia sa decoleze la ora 9.05. Cursa de Viena era operata cu aeronava care trebuia sa soseasca la ora 8.40 de la Bucuresti.

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate