Clinica stomatologică Timișoara îți spune de ce un zâmbet frumos și sănătos îți va schimba viața !

Știi că un simplu zâmbet îți poate da o dispoziție mai bună? Acest lucru se datorează faptului că mișcarea feței este legată de schimbările de dispoziție. Schimbările mușchilor faciali determină o creștere a temperaturii fluxului sanguin către creier și poate influența starea de spirit. Acestea fiind spuse, dacă un simplu zâmbet poate provoca o schimbare a dispoziției, care sunt beneficiile unui zâmbet sănătos și alb?

Clinica stomatologica Timisoara Just Smile îți poate “repara” zâmbetul, astfel încât să fie alb, frumos, dar și cât se poate de sănătos.

Dinții noștri sunt compuși din 3 părți de bază: smalț, dentină și pulpă. Partea superioară a dintelui, coroana, este singură parte a dintelui pe care ar trebui să o poți vedea și constă dintr-un strat gros gros de smalț cu dentină dedesubt. Smalțul este alcătuit în cea mai mare parte din fosfat de calciu, un mineral alb, natural, dur, care conferă dinților noștri culoarea albă.

Smalțul dinților este cea mai dură substanță din corpul uman și ar trebui să dureze o viață întreagă. Cu toate acestea, stratul exterior de smalț poate deveni deteriorat sau uzat, mai ales dacă mănânci multe alimente cu zahăr. Dacă stratul de smalț devine subțire, dentina subiacentă, care este mai închisă și mai galbenă, poate începe să aibă un efect de colorare a dinților. Pe măsură ce îmbătrânim, smalțul nostru va deveni în mod natural mai subțire. Acest lucru este inevitabil, dar dacă ai o bună rutină de igienă dentară și dacă alegi sănătos mâncarea și băutura, aceste lucruri vor ajută la încetinirea procesului.

De asemenea, vizitele periodice la stomatolog, sunt obligatorii pentru a avea un zâmbet frumos și sănătos.

Pur și simplu, cu cât smalțul este mai sănătos, cu atât va fi mai greu și mai gros și, prin urmare, cu atât dinții tăi vor fi mai albi!

În ciuda eforturilor noastre, există mulți factori care pot duce la colorarea dinților:

Mâncare și băutură- Cafeaua, ceaiul și vinul sunt probabil cele mai cunoscute alimente ce colorează dinții, dar anumite fructe și legume, cum ar fi afinele și sfeclă roșie, pot păta și

ele dinții.

Fumatul- Tutunul conține nicotină și gudron care se așează în cavitatea bucală ducând la colorarea galben închis sau maro pe suprafețele dinților.

Igiena dentară slabă- Lipsa unei perieri adecvate este principala cauză a colorării dinților. O rutină bună de igienă orală ajută la eliminarea și prevenirea petelor, precum și a cariilor și a altor boli dentare.

Vârsta- După cum s-a menționat anterior, smalțul dinților se va subția în mod natural odată cu înaintarea în vârstă a dentinei galbene de dedesubt.

Medicație- Se știe că unele medicamente provoacă decolorarea dinților. Probabil cel mai cunoscut este tetraciclina care poate provoca întunecarea dinților.

Dacă zâmbetul tău nu mai este alb că înainte, îți recomandăm, numaidecât, să renunți la acele elemente care duc la acest lucru și, cu ajutorul stomatologului, poți opta pentru diverse forme de curățare și albire. La Clinică Just Smile poți beneficia de cele mai bune tratamente de albire sau aplicarea unor fațete dentare ce îți vor reda zâmbetul.

Pe lângă asta, medicii îți vor rezolva și alte probleme de sănătate orală, pentru că întâi trebuie tratate acestea și pe urmă trebuie efectuată înfrumusețarea dentară.

De ce este important să ai un zâmbet frumos și alb?

Încrederea este percepută diferit la cei care au un zâmbet mai puțin perfect. Oamenii consideră că cei cu dinții imperfecți sunt cu mai puțin încrezători față de o persoană cu un zâmbet curat.

O parte din această încredere percepută poate proveni de la individ însuși. Cineva care se simte confortabil cu zâmbetul său este mai probabil să fie exuberant și plin de viață. În timp ce, o persoană cu lipsă de încredere în zâmbetul său, poate fi mai interiorizată, deoarece nu are încredere în aspectul său.

O mare parte dintre adulți simt că un zâmbet imperfect poate împiedica creșterea și succesul în carieră. Oamenii nu se pot abține să nu judece o persoană pe baza aspectului. Din păcate, această judecată ar putea să îți afecteze succesul la locul de muncă și chiar o promovare.

Un studiu realizat pe un grup de indivizi cu probleme majore de sănătate orală sunt mai predispuși la sărăcie și șomaj. Grupului studiat i s-a administrat toate tratamentele dentare necesare, după care s-a monitorizat rezultatul angajării și calitatea vieții. Cei care au beneficiat de servicii dentare complete au fost de două ori mai predispuși să obțină un rezultat favorabil în vederea angajării. 

Mulți oameni consideră că un zâmbet frumos este cea mai atractivă caracteristică pe care o poate avea o persoană. 40% dintre femei și 35% dintre bărbați consideră că potențialii parteneri sunt mai puțin atrăgători dacă nu au un zâmbet perfect. Dinții se clasează chiar mai bine decât o bună gramatică, unghii frumoase, păr îngrijit, tatuaje sau mașină din parcare.

Un alt efect nefericit al sănătății orale precare și a dinților adesea neatractivi este halitoza. Halitoza sau respirația urât mirositoare poate apărea din cauza obiceiurilor proaste de igienă orală sau din cauza unei rupturi a dinților. Mulți oameni au declarat că dacă ar merge la o întâlnire cu cineva cu respirație urât mirositoare, nu vor mai ieși din nou cu acea persoană. Asigură-te că ai mereu o igienă orală bună și consultă medicul stomatolog dacă respirația urât mirositoare continuă.

Stomatologia cosmetică, indiferent dacă este vorba de remedierea unor imperfecțiuni minore sau de transformarea totală, îți poate rezolva orice problema legată de estetică. Desigur, totul va fi combinat cu tratamentele corespunzătoare fiecărui caz.

Stomatologia cosmetică te poate ajuta să remediezi probleme precum colorarea, dinții rupți și să îndrepți dinții.  Așa că, dacă dorești și tu un zâmbet frumos, contactează echipa de specialiști de la Clinică Just Smile, pentru a discuta despre planul stomatologic potrivit pentru tine.

 

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
Cookies