Clatite cu caise si unt aromat

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:08

Desert magic!


Ingrediente


Pentru unt aromat:
Unt 100 g
Miere 50 g
Scortisoara/coaja lamaie/coaja portocala
Pentru clatite
Lapte 150 ml
Oua 1 buc
Bicarbonat de sodiu
Faina 150 g
Sare
Caise 150 g
Zahar pudra 30 g
Ulei 20 ml


Mod de preparare


Untul moale se amesteca cu scortisoara, miere, coaja de lamaie si portocala, apoi se pune in folie de aluminiu, se ruleaza si se pastreaza in frigider.

Se pregateste compozitia de clatite.
Se pune intr-un castron faina cu bicarbonatul de sodiu, sare, zahar.
Se adauga oul batut si se toarna laptele amestecandu-se pentru a nu forma cocoloase.
Se pun cubuletele de caise.
Din compozitia obtinuta se toarna cu polonicul intr-o tigaie incinsa cu ulei.
Se servesc fierbinti cu unt aromat.

 

Taguri: