Ciresele, fructe exotice pe piata romaneasca! Nici nu te poti atinge la cat costa VIDEO

Ciresele, fructe exotice pe piata romaneasca! Nici nu te poti atinge la cat costa VIDEO

Desi luna lui ciresar ne bate la usa, capsunele si ciresele parca - s poleite cu aur.

Altfel, nu se explica de ce un kilogram de cirese costa intretinerea pe o luna. In piete, oamenii se uita lung si inghit in sec. Pensionarii sunt cei mai revoltati cand vad pe tarabe si nu pot sa cumpere. Unii s-au obisnuit deja sa le manance din ochi. 

Si nu doar ciresele si capsunele sunt lux pentru bietii pensionari. Rosiile, castravetii, ardeii sau ceapa verde sunt privite si ele ca niste diamante pretioase. Priviti-o pe aceasta batranica. Am gasit-o intr-o piata din galati tarand dupa ea o plasa goala.

E nevoita sa descurce in fiecare luna cu aproape 400 de lei. ca sa isi dramuiasca fiecare banut, bunica isi cumpara doar doua rosii, cat sa-si aline pofta. Nici nu indrazneste sa pofteasca la capsune sau alte fructe.

In aceeasi situatie este si tanti Tudosia . Se multumeste si cu un colt de paine ca sa-si potoleasca foamea. Cativa castraveti si doua rosii ii sunt suficiente pentru o salata.

Femeia cu oasele macinate de vreme si de boala nu a gustat anul acesta din fructele care au invadat tarabele. Sunt prea scumpe pentru pensia ei de 250 de lei pe luna.

Un pumn de capsune. Atat si-a permis si aceasta batranica sa-si cumpere din muntele de fructe care o imbie cu aroma. E 7 lei kilogramul, asa ca prefera sa cumpere de doar un leu.

Ca aceste batrane, mai sunt mii de varstnici in toata tara. In timp ce unii sunt nehotarati in ceea ce priveste alegerea vacantei intr-o tara cat mai exotica, altii, de cele mai multe ori pensionari, invata sa traiasca din cateva sute de lei pe luna.

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate