Ingrediente
2-3 cepe
1 morcov
1 albitura
1 telina
2 ardei grasi
2 rosii
500- 700 g carne tocata amestec
1- 2 oua
150 g orez
Sare, piper
2 legaturi patrunjel
Cimbru, dafin, coriandru boabe
Mod de preparare
Tocati o ceapa marunt si caliti-o in putin ulei pana se inmoaie, apoi adaugati orezul si continuati sa caliti pana ce acesta se albeste. Asezonati cu sare si piper, lasati putin sa se raceasca apoi amestecati compozitia cu ou, carnea tocata si o mana de patrunjel tocat marunt.
Amestecati bine toata mixtura obtinuta, formati perisoare de aproximativ 2-3 cm si pastrati-le intr-o tava pana ce ciorba este gata.
Faceti ciorba de legume astfel: tocati legumele marunt si caliti-le in putin ulei.
Cand perisoarele au fiert, luati de pe foc si adaugati o legatura de patrunjel proaspat tocata, marunt.