Cine sunt pensionarii care ar urma să piardă 400 de lei lunar. Anunțul făcut de fostul ministru al Muncii

Author: Diana Bostan

Parlamentarii vor să introducă o nouă taxă pentru pensionari

Sursa: Pixabay

Vești proaste pentru seniori. Parlamentarii își doresc introducerea unei noi taxe pentru pensionari. Aceștia ar urma să piardă aproximativ 400 de lei lunar.

O nouă propunere legislativă a parlamentarilor din România vizează introducerea unei taxe suplimentare pentru pensionari, ceea ce ar conduce la o diminuare a veniturilor acestora cu aproximativ 400 de lei lunar. Această inițiativă a stârnit îngrijorare și nemulțumire în rândul cetățenilor, deoarece ar implica o reducere semnificativă a resurselor financiare disponibile pentru seniori.

Parlamentarii vor să introducă o nouă taxă pentru pensionari

O inițiativă legislativă propusă de un grup de parlamentari, printre care se numără Florin Cîțu, Dan Vîlceanu și Virgil Guran, a stârnit dezbateri intense în Senat. Propunerea vizează impunerea unui impozit de 10% pentru pensionarii cu venituri care depășesc suma de 4000 de lei lunar.

Citește și: O anumită categorie de români se poate pensiona cu cinci ani mai devreme: Când urmează să fie trimise deciziile de recalculare a pensiilor

Conform acestei măsuri, aceștia ar fi obligați să plătească o contribuție la Sănătate în valoare de 10% pentru suma care depășește acest prag. Această inițiativă este o reincarnare a unei măsuri similare care a fost în vigoare anterior, dar care a fost declarată neconstituțională, deoarece a fost impusă prin ordonanță de urgență, nu prin lege.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Prin urmare, parlamentarii doresc acum să implementeze această taxare suplimentară pentru pensiile mai mari de 4000 de lei prin intermediul unei legi.

Ce spune fostul ministru al Muncii despre această inițiativă

Marius Budăi, fostul ministru al Muncii, a ținut să-i liniștească pe pensionari afirmând faptul că această inițiativă nu va trece. Dacă totuși o astfel de măsură ar fi implementată, în cazul unei pensii de 5.000

de lei, care este deja impozitată cu 10%, la care se adaugă noua taxă, din suma brută de 5000 de lei, seniorii ar ajunge să primească o pensie netă de aproximativ 4600 de lei. Aceasta ar însemna o reducere semnificativă a veniturilor pentru pensionarii cu pensii mai mari, având un impact substanțial asupra nivelului lor de trai.

Citește și: Pe ce dată intră pensiile pe card în luna februarie. Anunțul important făcut de președintele Casei Naționale de Pensii

”Este aceeași logică din 2010, când nu au putut tăia pensiile, pentru că legea era neconstituțională, așa că au venit fix cu această măsură. Și logica lui 2021, când tot PNL, prin Cîțu și Vîlceanu, nu au dat niciun leu în plus la pensii”, a transmis Marius Budăi, în cadrul unei emisiuni TV.

 


Momente de senzație în Casa iubirii! Sebastian l-a dat de gol pe Bogdan! Concurentul n-a avut încotro și a recunoscut că o place pe Rebecca! Iată ce reacții s-au stârnit în rândul fetelor!