Cine plateste pentru tragedia din clubul Colectiv? Cine sunt vinovatii pentru zecile de vieti pierdute si suferinta celor raniti

Un dosar penal pentru una dintre cele mai grave acuzatii de omor calificat a fost deschis impotriva clubului Colectiv din Capitala. Sunt indicii ca nu au fost respectate normele in vigoare.

Parchetul de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) arata ca sambata s-a efectuat prima parte a cercetarii la fata locului de catre o echipa constituita din reprezentanti ai PICCJ - Sectia de urmarire penala si criminalistica, Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti - Serviciul Omoruri, Inspectoratul General al Politiei Romane - Directia de Investigatii Criminale, Institutul National de Criminalistica din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, Serviciul Criminalistic din cadrul DGPMB, alaturi de specialisti din cadrul Institutului National de Expertiza Criminalistica si INSEMEX Petrosani.

"In cadrul activitatilor desfasurate au fost ridicate mijloace materiale de proba ce urmeaza sa fie folosite pentru lamurirea imprejurarilor in care a avut loc evenimentul din data de 30.10.2015. Au fost realizate activitati de examinare si identificare a persoanelor decedate la INML, pana in acest moment existand date cu privire la identitatea a 21 de persoane din cele 26 transportate la INML. Au fost verificate persoanele internate in unitatile spitalicesti, stabilindu-se care dintre acestea pot fi audiate", precizeaza PICCJ.

Procurorii mai spun ca au verificat, cu sprijinul politistilor bucuresteni de la Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economico - Financiare, activitatile comerciale desfasurate in incinta clubului unde a avut loc evenimentul.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate