Cine nu are bani nu merita sa traiasca? TOPUL SPAGILOR in spitalele din Romania. Iata ce sume cer medicii pentru a trata pacientii VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 01:52

Pe la colturi si pe soptite. Asa se discuta spagile in spitale.

Toata lumea da bani, insa nimeni nu spune nimic despre asta in fata. Bolnavii si apartinatorii se feresc. Prima oprire o facem la Spitalul de Pediatrie.

 

Spaga se discuta aici cu multa discretie, desi cel putin pe hartie, copiii ar trebui sa beneficieze de tratament si interventii gratuite. Intram in vorba cu mama unui copil  bolnav, care ne explica cat costa atentiile pentru sanatate.

 

Nimeni nu cere si totusi spagile se dau peste tot.

Pacientii spun ca nu trebuie sa faci prea multe- doar sa ai buzunarul plin cand vii la spital, din atitudinea personalului medical intelegi clar ce ai de facut. La Spitalul Judetean sumele sunt ceva mai mari, doar e vorba despre adulti.

 

Si uite asa, ca intr-o regula necrisa si nespusa, fiecare spital pare sa isi stabileasca mercuriarul spagilor. Pacientii dau cat sa fie medicul, asistentele si brancardierii multumiti.

Sumele cresc odata cu gravitatea diagnosticului.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”

 

Spaga pentru pentru personalul medical nu e singura cheltuiala a bolnavului. La toate asta se mai adauga si costurile cu medicamentele si, dupa caz protezele speciale.

 

Pe piata, cunoscatorii vorbesc despre topul spagilor, care variaza de la un spital la altul si de la un oras la altul. Exista chiar si un site dedicat, in care pacientii dau informatii despre costurile neoficiale de la o interventie minora sau o consultatie si pana la o operatie complexa.

 

In top este Bucurestiul cu 8.000 DE LEI pentru un medic ortoped, 3.000

de lei pentru o cezariana sau 300 de lei pentru un consult. Urmeaza TARGU MURES cu 600 de euro pentru o interventie chirurgicala si Constanta cu 800 DE EURO operatia de hernie de disc. In coada listei sunt spitalele din Modova, unde pacientii vorbesc de spaga de 200 de euro pentru o operatie.

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!