Cine este românul care conduce funeraliile Reginei Elisabeta a II-a: „Este ultima mea misiune pentru Regină”

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 17 sep 2022, 17:52

Cine este românul care conduce funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

Sursa: tylaz.net

Funerariile Reginei Elisabeta a II-a vor fi conduse de către un român. Acestea vor avea loc luni, 19 septembrie, la ora 11:00 a Marii Britanii, la Westminster Abbey.

În fruntea regimentelor Diviziei de Casație se află un român. Acesta va avea o misiune foarte importană și anume de a conduce funerariile Reginei Elisabeta a II-a.

Cine este românul care conduce funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

Funerariile Reginei Elisabeta a II-a vor fi conduse de către prințul Cristopher Ghika, strănepotul Marthei Bibescu. Acesta este comandor al Ordinului Imperiului Britanic, descendent al familiei Ghika, ce susține, pentru BBC, că aceasta este „ultima misiune ” a sa „pentru Regina, dar prima misiune pentru Rege”.

Conform spuselor acestuia, la paradă vor participa între 800 și 1.000 de membri ai forțelor armate. „Este o datorie foarte tristă, dar este un privilegiu unic de a lua parte la ultima datorie a forțelor armate față de regina noastră”, a mai menționat prințul pentru BBC Radio 4.

Tot el a condus Gărzile Irlandeze, regimentul de elită al armatei Marii Britanii, la funerariile Prințului Philip, dar și întregul protocol al nunții dintre Kate și William, care a avut loc în anul 2011, potrivit Tylaz.

Citeste si: Mărturiile fotografului care a imortalizat ultima întălnire oficială a Reginei Elisabeta a II a cu două zile înainte să moară: "Mi-a zâmbit mereu"

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta

Cristopher Ghika este fiul prințului John Ghika

Cristopher Ghika și-a început cariera militară în urmă cu 29 de ani, făcând parte din regimentul de infanterie Irish Guards, o unitate de elită ce asigură, printre altele, și protecția Familiei Regale din Marea Britanie.

Acesta a luat parte la diferite misiuni internaționale, printre care se numără cele din: Sierra Leone, Macedonia de Nord, Kosovo, Irak și Afganistan.

Mai mult decât atât, Cristopher Ghika a fost comandant adjunct pentru Strategie și Informații în cadrul Operațiunii internaționale Inherent Resolve, condusă de Statele Unite ale Americii, misiunea fiind aceea de a combate gruparea teroristă ISIS în Irak, dar și în Siria.

Funerariile Reginei Elisabeta a II-a vor avea loc luni, 19 septembrie. Aceasta a decedat joi, 8 septembrie, în Scoția, la Castelul Balmoral. În dimineața zilei respective, medicii au spus că sunt „îngrijorați în ceea ce privește starea ei de sănătate”.

Comisia Europeană vrea să scoată din uz monedele euro de valoare mică, mai exact cele de o centime și de două centimi

Citeste si: Vladimir Putin, reacție după moartea Reginei Elisabeta a II-a ” Vă doresc curaj”

Conform presei din Marea Britanie, Regina Elisabeta a II-a a decedat la ora 16:30, ora 18:30 a României. Câțiva membri ai Familiei Regale au fost alături de suverană până când și-a dat ultima suflare.

Harry nu a putut fi alături de Elisabeta a II-a la trecerea în neființă, dar a ajuns, ulterior, în Scoția, după câteva ore. Astăzi, 14 septembrie, sicriul cu trupul fostei suverane a ajuns la Westminster Abey, acolo unde va avea loc și slujba de înmormântare. Sicriul Reginei Elisabeta a II-a urmează să fie depus, după ultima slujbă, la Castelul Windsor.

 


„Nu cred că le-am umilit nici pe ele pentru rating. Pur și simplu, așa s-a întâmplat”. Ce părere are Adriana Bahmuțeanu despre momentele în care a folosit cuvinte dure la adresa unor persoane publice

Adriana Bahmuțeanu, în perioada în care a lucrat în televiziune, a avut contact cu mai multe persoane. Cu unele dintre ele, aceasta nu a reușit să lucreze așa cum și-a dorit, motiv pentru care, în unele situații, a reacționat verbal mai violent.

Cookies