Cine este preotul român din Italia, care a murit la doar 43 de ani. Urmează să fie înmormântat chiar azi, de ziua lui

Author: Lavinia Medrea

Urmează să fie înmormântat chiar de ziua lui

Sursa: Pixabay/antena3cnn.ro - colaj Kanal D

Preotul Sergiu Chelaru, un român stabilit în Italia, se vindecase recent după infecția cu COVID-19. Inima lui a încetat să mai bată la vârsta de doar 43 de ani.

Luni, la ora 09.00, părintele Sergiu Chelaru urma să susțină o slujbă la

biserica din Osimo, unde slujea încă din anul 2017. Pentru că nu s-a prezentat la program ca de obicei, colegii lui s-au îngrijorat pentru el. Bărbatul a fost găsit mort pe jos, în casă, după ce s-ar fi simțit rău și s-ar fi ridicat din pat, dar a căzut fără să mai aibă cum să ceară ajutor, pentru că inima lui s-a oprit. 

Preotul român din Italia va fi înmormântat de ziua lui

„Cu o seară înainte, se plânsese de puțină oboseală, dar nu era ceva de ce să-și facă griji. Săptămâna trecută fusese în carantină în camera lui pentru că făcuse Covid. A avut simptome tipice gripale, iar vineri testul a ieșit negativ. Duminică a fost la liturghie în biserică și a cântat și apoi a luat prânzul cu noi toți împreună. Suntem șocați”, a mărturisit, îndurerat,

părintele Franco Buonamano, citat de  corriereadriatico.it.

Citește și: Un șofer în vârstă de doar 22 de ani, din Vaslui, a rămas cu picioarele blocate sub bordul mașinii după ce s-a izbit cu mașina de un stâlp. În ce stare se află acum

Părintele Sergiu Chelaru urmează să fie înmormântat astăzi, 18 ianuarie 2023, când ar fi trebuit să împlinească 44 de ani și

să-și petreacă ziua de naștere alături de cei dragi. 

Credincioșii sunt șocați de vestea morții preotului Sergiu Chelaru

Vestea morții fulgerătoare a preotului Sergiu Chelaru, în vârstă de doar 43 de ani, a fost un șoc pentru credincioși și pentru colegii lui. 

Citește și: Ministrul de Interne al Ucrainei a murit într-un accident de elicopter, lângă Kiev. Detalii de ultima ora

„Pace și bine! Am primit, cu durere în inimi, trecerea prematură din această lume a fratelui Sergiu-Mihail Chelaru. Dumnezeu să îl odihnească!”, „Mihai Chelaru. Era cel mai bun organist în perioada cât am studiat la Roman. Cu toate acestea nu se credea superior altora. Era o fire blândă și simplă. Vorbea puțin despre sine. Avea capacitatea de a asculta interlocutorul. In perioada estivă am fost împreună în Germania pentru a studia limba germană. Era un coleg zâmbitor și pozitiv. Mijlocește pentru noi Sergiu, pentru ca într-o zi să bucurăm împreună de contemplarea lui Dumnezeu pentru toată veșnicia. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Sincere condoleanțe familiei.

Urcă-ncet spre infinit,

Citește și: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”

În sunet de chitară,

Și peste noi va răsări

O altă primăvară.

Ce suntem aici pe lume?

Suntem umbre care pier,

Și se roagă pentru tine,

Poți face botezul unui copil în timpul Postul Paștelui? Iată ce spun preoții  

Pentru nașterea la cer”, au fost câteva dintre reacțiile apropiaților preotului decedat.

„În cursul dimineții de luni, 16 ianuarie 2023, cu două zile înainte să împlinească 44 de ani, a trecut la cele veșnice pr. Sergiu-Mihail Chelaru, în conventul „Sf. Iosif de Copertino” din Osimo (Italia). Decesul a survenit în urma unui infarct pe fondul infectării cu virusul Covid-19. Pr. Sergiu-Mihail Chelaru s-a născut în data de 18 ianuarie 1979, în comuna Botești, jud. Neamț, fiind al patrulea din cei cinci copii ai soților Petru și Ana Chelaru, din parohia romano-catolică „Sf. Iosif Muncitorul”, din localitatea Barticești, com. Botești, jud. Neamț”, a transmis Catholica Ro.

„Dumnezeu să-l primească în ceata aleșilor lui”, „Dumnezeu să-l odihnească în pace și să l ducă în Paradis!”, „Dumnezeu să-l odihnească în pacea Sa. Ca împreună cu îngerii și corurile cerești să-i cinte slavă si mărire prin acelaș Cristos Domnul nostru, Amin”, „Odihnă veșnică și lumină fără de sfârșit”, au reacționat credincioșii.