Cine este Olena Zelenska. Prima Doamnă a Ucrainei a ales să-și apere țara în timpul invaziei rusești

,
Olena Zelenska și Volodimir Zelenski

Olena Zelenska, alături de soțul ei, Volodimir Zelenski

[Sursa foto: Instagram Volodimir Zelenski]

Olena Zelenska este soția lui Volodimir Zelenski și, ca atare, Prima Doamnă a Ucrainei.


In articol:

Olena Zelenska are 44 de ani, fiind născută la data de 6 februarie 1978 în fostul imperiu sovietic.

Olena și soțul ei, președintele ucrainean Volodimir Zelenski, sunt născuți în același an, la distanță de doar câteva zile unul de celălalt (Zelenski s-a născut pe 25 ianuarie 1978), în aceeași localitate, Kryvyi Rih.

Olena Zelenska și soțul ei, Volodimir Zelenski, au fost colegi de școală, dar nu s-au cunoscut până la facultate. Cei doi s-au căsătorit în 2003, când ambii aveau 25 de ani, și au împreună doi copii.

Cine este Olena Zelenska, Prima Doamnă a Ucrainei

Olena Zelenska a studiat arhitectura la Facultatea de Inginerie Civilă de la Universitatea din Kryvyi Rih, dar lucrează ca scenarist. Olena Zelenska este unul dintre co-fondatorii Studio Kvartal 95, cea mai importantă companie de producție de divertisment din Ucraina. A scris scenarii pentru mai multe spectacole și filme.

De când a devenit Prima Doamnă a Ucrainei, adică de la data de 20 mai 2019, Olena Zelenska a început o reformă în privința nutriției din școlile ucrainene.

Olena Zelenska și Volodimir Zelenski

Olena Zelenska și soțul ei, Volodimir Zelenski

[Sursa foto: Instagram Volodimir Zelenski]

Cum s-au cunoscut Olena și Volodimir Zelenski

Olena Zelenska și Volodimir Zelenski s-au cunoscut în timp ce ea studia arhitectura la Universitatea din Kryvyi Rih, iar cel care avea să devină președintele Ucrainei studia dreptul la Institutul Economic Kryvyi Rih. 

Zelenski avea să mărturisească faptul că știa mai multe colege de clasă ale Olenei, dar nu și pe ea, cei doi fiind la clase paralele în școală.

De când a devenit Prima Doamnă a Ucrainei, Olena s-a implicat activ în mai multe cauze legate de țara ei și a devenit foarte populară în țara ei, ca și soțul ei, președintele Ucrainei.

”Din momentul în care am devenit Prima Doamnă a Ucrainei, mi-am dat seama de rolul pe care îl puteam juca în sprijinirea cauzelor umanitare, deoarece cauzele sociale au fost o pasiune a mea de-a lungul carierei mele.

Unul dintre lucrurile pe care le-am făcut de-a lungul timpului în care am fost Prima Doamnă este să învăț prin discuțiile mele cu alte Prime Doamne din întreaga lume, din Franța până în Israel și Canada până în Japonia și multe altele. (…)

Felul în care te îmbraci și felul în care te prezinți nu vorbesc doar pentru tine, ci și pentru țara ta și ceea ce încerci să realizezi. Președintele și cu mine vrem întotdeauna să reprezentăm Ucraina într-un mod pozitiv și puternic. Este o reflectare a acțiunilor și valorilor noastre”, mărturisea Olena Zelenska pentru Diplomatic Courier.

Olena Zelenska și Volodimir Zelenski

Olena Zelenska și Volodimir Zelenski sunt căsătoriți din 2003 și au trei copii

[Sursa foto: Instagram Volodimir Zelenski]

Citeste si: LIVE UPDATE A șaptea zi de război. Decizie importantă a Chinei în războiul Rusia-Ucraina

Olena Zelenska a ales să rămână în Ucraina în timpul invaziei Rusiei

Olena Zelenska nu a părăsit țara, împreună cu cei doi copii pe care îi are cu Volodimir Zelenski, în timpul invaziei Rusiei în Ucraina.

Prima Doamnă a Ucrainei a comunicat în permanență pe rețelele sociale cu cetățenii Ucrainei și și-a arătat recunoștința pentru cei care apără țara în timpul războiului.

„Poporul meu drag! Ucraineni! Mă uit la voi toți astăzi. Toți cei pe care îi văd la televizor, pe străzi, pe internet. Văd postările și videoclipurile voastre. Și știți ceva? Sunteți incredibili! Sunt mândră să trăiesc în aceeași țară cu voi! Astăzi nu voi plânge și nu mă voi panica. Voi fi calmă și încrezătoare. Copiii mei mă privesc. Și voi fi alături de ei. Și de soțul meu. Și de voi toți”, transmitea Olena Zelenska.

Olena a postat și o fotografie cu un bebeluș născut într-un buncăr din Kiev. „Acest copil s-a născut într-un buncăr din Kiev. Acest lucru s-ar fi întâmplat în condiții complet diferite, sub un cer liniștit. Asta e ceva ce ar trebui să vadă copiii. Noi suntem armata, armata este în noi toţi. Şi copiii născuţi în adăposturi vor trăi într-o ţară paşnică care s-a apărat”, transmitea Olena Zelenska.

Zelenski a transmis la începutul războiului că are informații că el ar fi "ținta numărul 1" a "operațiunii militare" decise de Putin în Ucraina, iar familia lui "ținta numărul 2". "Eu voi rămâne în capitală. Familia mea este, de asemenea, în Ucraina. Conform informaţiilor pe care le avem, inamicul m-a identificat ca fiind ţinta numărul 1, iar familia mea este ţinta numărul doi", declara Zelenski. 

Citeste si: Negocieri de pace între Rusia și Ucraina. Care e condiția minimă pentru ca cele două țări să se așeze la masa negocierilor

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Ce a prezis Nostradamus că se va întâmpla în 2022! Este vorba despre Vladimir Putin și despre sfârșitul lumii

Vești bune: Cota apei în lacul de acumulare Tăul Mare - Roşia Montană începe să scadă

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Imaginile cu Putin care au îngrozit lumea. Liderul de la Kremlin este de nerecunoscut: ”Nu arată bine, e umflat și cenușiu la față”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies