Cine este, de fapt, în spatele partidului AUR, surpriza alegerilor parlamentare 2020

,
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) este marea surpriză a alegerilor parlamentare din 2020.

Surpriză totală pe scena politică. Cine este de fapt noua vedetă a politicii românești?


In articol:

George Simion, co-președinte al partidului Alianța pentru Unirea Românilor, a reușit ceva total neașteptat la alegerile parlamentare din acest an, însă nu este prima oară când acesta candidează.

Totuși, este prima oară când reușește să treacă pragul electoral, într-un mod total spectaculos.

Se pare că George Simion a mai candidat și la alegerile europarlamentare din 2019, cu sloganul „ROMÂNIA MARE ÎN EUROPA”, însă atunci nu a avut prea mare succes. În ceea ce privește biografia sa, co-președintele AUR are o serie de acțiuni controversate, iar declarația sa de avere este șocantă.

George Simion
George Simion, fondatorul partidului, militează pentru unirea cu Republica Moldova

Cine este AUR, surpriza alegerilor parlamentare 2020

Alianța pentru Unirea Românilor care ar intra în Parlament, potrivit rezultatelor exit-poll, trecând pragul electoral de 5%, este un partid înființat în toamna anului trecut de George Simion, fondator al Platformei Unioniste Acțiunea 2012, care militează pentru unirea României cu Republica Moldova. În urmă cu 4 ani, Simion a fost reținut și expulzat în Rep. Moldova, având o interdicție de 5 ani de a intra în această țară! Partidul său se definește drept unul „de dreapta, conservator, patriot și unionist”.

Potrivit BEC, după numărarea a 95% din voturi, AUR se situează pe locul patru, după USR PLUS, cu 8,7%.

„Mulțumim, România! Vă vom reprezenta cu mândrie! Nici o alianța cu nimeni în afară de voi, românii noștri!”,  este mesajul postat pe pagina de Facebook a AUR, după rezultatele exit-poll.

Din conducerea AUR face parte, ca președinte al Senatului, filosoful și scriitorul Sorin Lavric, dar și actorul Mircea DIACONU, fost europarlamentar.

AUR, susținut de grupări neo-legionare

AUR se identifică drept un partid conservator. Ce înseamnă a fi „conservator” în anul 2020 aflăm chiar din în programul politic al AUR, formațiune care se sprijină pe patru piloni: familia (obligatoriu tradițională), națiunea (română), credința (evident, creștină) și libertatea (dar cu anumite limite).

AUR a organizat în toamnă proteste antimască la București, precum și un marș electoral de 1 decembrie, la Alba Iulia.

Citeste si: Cine este Nicolae Ciucă, noul premier al României și ce avere are!

În 2019, Simion alături de reprezentanți ai mai multor organizații neo-legionare au fost în centru tensiunilor de la VALEA UZULUI, unde aceștia au rupt poarta cimitirului închis de autoritățile UDMR.

„După campania de la europarlamentare din 2019, am candidat independent, conduc un partid conservator care luptă pentru tradiţii.

Suntem pentru libertatea de opţiune, considerăm viaţa sacră de la concepere, dar e alegerea fiecărei persoane dacă a face sau nu avort. În TV de ştiri nu mai există libera exprimare, nu am putut intra la nicio televiziune, am făcut campanie pe net”, a afirmat Simion, la Marius Tucă Show.

Ce avere are George Simion

Averea lui George Simion este ca o foaie de hârtie goală. La 34 de ani, acesta are resurse materiale extrem de limitate. Conform declarației de avere depusă în vederea alegerilor parlamentare, Goerge Simion nu deține nicio casă, niciun teren, nu are bijuterii sau obiecte de preț și nici conturi în bancă.

Singura sa avere este o mașină, destul de veche, un Ford Fiesta din 2006 și un venit de director de marketing la o firmă de construcții – 38.322 lei, adică un salariu de puțin peste 3.000 de lei pe lună.

 

Citește-ne pe
Citește și:

BREAKING NEWS! Ludovic Orban: ''Am luat DECIZIA să-mi DEPUN mandatul de prim-ministru''

Adrian Năstase preconizează ruperea PNL-ului: 'Cu mânecile suflecate, spre propăsirea patriei'

Momente de teroare pentru Gina Pistol. O femeie s-a prezentat în fața porții ei: „Să aveți parte de ce mi-a făcut mie Smiley…”

Parlamentare 2020. Cine a castigat alegerile! Află rezultate finale după numărătoarea oficială a BEC. LIVE UPDATE PSD - 28,9%; PNL - 25%; USR PLUS - 15%, AUR 9%

Alegerile Parlamentare 2020: prezenta scazuta la vot la ora 20:00. Date oficiale BEC: doar 30.93% dintre romani au votat

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies