Cine este Dan Șucu, noul acționar al echipei de fotbal Rapid București. Victor Pițurcă, după ce milionarul a intrat în fotbal: "Rapid va deveni o forță"

Author: Andrei Ionescu
Actualizat: 26 feb 2023, 03:25

Dan Șucu, la conferința de prezentare a noului acționariat al Rapidului, din care va face parte de acum înainte

Sursa: captura video YouTube Orange Sport

Dan Șucu a intrat în acționariatul echipei de fotbal Rapid București. El și Victor Angelescu vor avea, potrivit informațiilor din presă, fiecare câte 50% din acțiuni.

Dan Șucu este patronul Mobexpert și are o avere estimată de publicațiile de specialitate la circa 120 de milioane de euro.

În afară de Mobexpert, principala sa afacere, Dan Șucu este angel investitor în companiile Arcadia Apartments Domenii sau Roca, o companie dezvoltată împreună cu frații Pavăl, de la Dedeman, potrivit digisport.ro

Dan Șucu a intrat în afaceri de la începutul anilor '90, adică, practic, de la

începutul capitalismului în România. A pătruns pe piața mobilei după ce, în 1993, a fost în Franța la un târg de mobilă.

”Nu mai văzusem în România canapele din piele şi mi-au plăcut foarte mult. La fel şi ideea de mobilier de birou specializat”, mărturisea Dan Şucu.

Mobexpert, cea mai importantă afacere a lui Dan Șucu, are circa 2.400 de angajați și o cifră de afaceri de

200 de milioane de euro.

Dan Șucu, obiective mărețe la Rapid: anunță bugete uriașe pentru Liga 1! Victor Pițurcă: "Rapid va deveni o forță"

În prima conferință de presă după ce a intrat în acționariatul echipei de fotbal Rapid București Dan Șucu a promis un buget anual mare pentru echipa giuleșteană. În primul an acesta va fi de 7 milioane de euro, în al doilea de 10, în al treilea

de 14 și își propune chiar să ajungă la un buget de 24 de milioane de euro anual.

"Anul acesta vom avea în jur de 7 milioane de euro buget. Vom încerca să le generăm din liniile noastre de business pe care le pornim, dacă nu, vor fi generate de către proprietari. Nico (preşedintele Daniel Niculae, n. red.) trebuie să aibă un traseu foarte clar, să ştie ce are anul ăsta, anul viitor

şi anul viitor. Deci anul acesta va avea 7 milioane buget, anul viitor 10 milioane, iar anul următor 14 milioane. Şi până la 24 de milioane mai e puţin. Ca obiectiv nu există altceva decât titlul... Ăştia mai tineri pot să aştepte, dar eu am 60 de ani... deci în doi ani. Şi nu ne interesează doar ideea de a fi campioni, ci şi modul în care ajungem campioni. E important şi modul cum câştigi, nu doar câştigul. Fanii noştri trebuie să fie mândri nu doar de performanţă, ci şi de modul în care a fost obţinută", a declarat Dan Șucu, citat de Agerpres.ro.

Citește și: Ce s-a întâmplat când mama Elodiei a încercat să ia legătura cu nepotul ei: „L-a influențat negativ pe copil”

"Anul financiar 2021-2022 nu este un succes din punct de vedere financiar şi nici nu avea cum să fie. Mie îmi e foarte greu să înţeleg cum se vor descurca echipele nou-promovate precum Petrolul să treacă peste acest hop fără un ajutor din partea acţionarilor. Veniturile au fost undeva la 3 milioane şi jumătate, iar cheltuielile spre 4 milioane şi jumătate, deci a fost un deficit important. Anul viitor sperăm la venituri de 6,5-7 milioane de euro şi cheltuieli echivalente", a precizat Şucu.

Milionarul își propune ca Rapid să atragă publicitate de 2,5 milioane de euro și să vândă 8.000 de abonamente.

"Sperăm să vindem 8.000 de abonamente şi să atragem publicitate de 2,5 milioane de euro. Şi niciun cent din această publicitate nu va veni ordonat de vreun primar sau ministru. Nu avem nicio dorinţă să intrăm în legătură cu statul. Nu dorim niciun ban din partea niciunei primării, a vreunui minister. Banul public nu are ce căuta în fotbal. Banul public e binevenit în zona de sport de masă. Performanţa este un lucru privat, iar sportul de masă este o chestiune care ţine de societate. Faptul că noi am hotărât că nici măcar în zona de sport de masă nu avem nevoie de niciun ajutor din partea unei primării sau autorităţi statale este o decizie proprie. Ne vom plăti toate ireproşabil taxele în conformitate cu legislaţia fiscală. Legea Sportului e una bună, nu există nicio motivaţie ca un club să nu fie cu toate taxele plătite la zi", a mai declarat Dan Șucu.

Victor Pițurcă a salutat cooptarea lui Dan Șucu în acționariatul Rapidului și s-a arătat convins că proiectul noului Rapid va fi unul de succes.

Calendar Admitere Liceu 2023: Când va avea loc examenul de admitere pentru elevii de clasa a 8-a ? Metodologia concursului

„Eu cred că Rapid va deveni o forță. În spatele acestui club sunt niște suporteri fantastici”, declarat Victor Pițurcă pentru  sport.ro.

Întrebat dacă ar antrena Rapidul în cazul unei oferte, fostul selecționer a spus că nu se pune problema. „Nu se pune problema. Eu sunt stelist. Mă feresc, mai ales acum, la anii ăștia, nu pot să fac o asemenea greșeală”, a răspuns Victor Pițurcă.