Cine a fost "VRAJITORUL" care a schimbat soarta omenirii: "Dati-mi un punct de sprijin si urnesc Pamantul din loc"

,

Aceasta stire poate face mai bogat un concurent “Vrei sa fii milionar”, dar si pe tine!


In articol:

Conform unei alte variante, în loc de ”Stai să termin” ar fi spus, protejând cu mâinile nisipul ”Te implor, nu-mi deranja cercurile”. În fine, conform unei a treia variante Arhimede mergea să se predea personal, însă un militar a confundat instrumentele matematice cu obiecte din materiale prețioase și l-a atacat pe blândul om de știință.

Citeste si: Surpriza estivala! La Kanal D se da startul noilor sezoane “Roata Norocului”, “Se striga darul!” si “Ochii din umbra”! 

Citeste si: Atenție! Crește vârsta de pensionare până la 70 de ani. Ce români sunt vizați

Marcellus a fost furios când a auzit că „vrăjitorul” fusese ucis, l-a pedepsit cu moartea pe făptuitor și a ridicat un frumos monument funerar în cinstea matematicianului.

Cine a fost "VRAJITORUL" care a schimbat soarta omenirii

Pe piatra funerară era o sculptură a demonstrației matematice preferate: o sferă circumscrisă unui cilindru. Arhimede arătase că volumul și suprafața sferei erau 2/3 din volumul și suprafața cilindrului. În 75 î.Hr, la 137 de ani de la moarte, oratorul Cicero, fiind cvestor al Siciliei și auzind de povestea mormântului a început să îl caute. Localnicii nu l-au putut îndruma spre locația exactă, dar Cicero nu s-a lăsat păgubaș. Până la urmă a găsit locul de veci lângă poarta Agrigentină a Siracuzei, într-o condiție jalnică și complet năpădit de buruieni. A dat ordin să fie curățat, restaurat, doar atunci putând să admire splendida sculputură, dar parțial și cuvintele (azi necunoscute) care împodobeau monumentul.

După moartea lui Arhimede omenirea mai trebuia să aștepte „doar” 1700 de ani pentru ca să apară un om de aceeași valoare, adică Newton.

Puterea Dragostei: cele mai noi stiri din emisiunea ta preferata

Citeste si: S-a aflat! Ce i-a cerut Dragnea Vioricai Dancila, in ultima seara de libertate

Citeste si: Ce se intampla? Mocanu de la Puterea Dragostei: "Este o zi neagra pentru noi, o sa tinem doliu"

Vezi cele mai noi Stiri Kanal D

sursa: istorie pe scurt.ro

 

Citește-ne pe

Citește și:

DIABET sau CANCER? Cum forţează agricultorii români coacerea legumelor de bază si ce riscuri sunt aduse sanatatii

SUA acuză Rusia că a început Operațiunea de control asupra instituțiilor din Ucraina: Serviciile secrete recrutează masiv oficiali și ocupă infrastructuri

Azi-noapte, părinții fetei din imagine (din Botoșani) au sunat la 112 și au dat-o dispărută pe fiica lor. Azi, după ore de căutări, polițiștii au găsit-o pe adolescentă la...

Ţeapă pentru bugetari! Tichetele de vacanţă, folosite doar în extrasezon

Surpriza de proportii la "Puterea Dragostei"- Culita Sterp, in vizita sau concurent?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies