Christian Sabbagh despre atmosfera ostila din Libia: "Trageau razant cu mitraliera pe deasupra capetelor lor. Apoi radeau"

Printr-un demers jurnalistic inedit, Stirile Kanal D si Christian Sabbagh au salvat dintr-un adevarat infern 33 de muncitori ajunsi scalvi pe teritoriul Libiei, o tara marcata de haos si violente.

"Totul a plecat de la un anunt: "Oferim locuri de munca in Israel, Cipru etc" dat in Romania. Oamenii, saraci si disperati, multi dintre ei din Oltenita, s-au isncris si au platit o taxa intre 500 si 1.000 de euro. Suma reprezenta echivalentul vizei, asigurarilor medicale si transportului. I-au trimis in Libia", povesteste Christian Sabbagh.

Prezentatorul Stirilor Kanal D spune ca situatia a devenit in scurt timp disperata pentru muncitori.

"Au fost pusi sa semneze un contract in limba araba, li s-au retinut pasapoartele. Nu erau platiti, salariile lor intrau direct in conturile angajatorului, nu primeau masa, iar cazarea in campus era mizera. Disperati, oamenii au ajuns sa manance din gunoaie pentru a supravietui".

Christian Sabbagh povesteste ca negocierile pentru eliberarea celor 33 de muncitori au durat 51 de zile.

"Negocierile au durat 51 de zile de suspans, de teroare. Datele problemei se schimbau de la ora la ora. Pericolul cel mare a fost cand am aflat ca persoanele vizate de anchetatorii romani au fugit din tara. Curios, dupa cateva zile, am fost informat de reprezentanti ai Serviciilor Secrete libiene ca acestia erau pe teritoriul Libiei. Sigur, n-am crezut pana n-am vazut pozele. Am explodat pe pagina mea de Facebook. Din acea zi, acei oameni sunt urmariti pas cu pas, secunda de secunda. Sfatul meu este ca ei sa se intoarca acasa si sa lamureasca lucrurile".

Interviul complet cu Christian Sabbagh il gasiti in editia print a "Evenimentului zilei" de astazi.

Incepand de luni, 4 noiembrie, pana vineri, veti vedea la Stirile Kanal D operatiunea fara precedent prin care Kanal D a reusit sa-i aduca acasa pe cei 33 de romani sechestrati in Libia.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate