Cerem statului sa sustina persoanele cu autism, pentru a deveni adulti independenti si activi in societate

,
Cerem statului sa sustina persoanele cu autism, pentru a deveni adulti independenti si activi in societate

Stirile Kanal D si Federatia pentru Drepturi si Resurse pentru Persoanele cu Tulburari in Spectrul Autist lanseaza petitia "Cerem statului sa sustina persoanele cu autism, pentru a deveni adulti independenti si activi in societate", adresata Guvernului si ministerelor de resort (Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale; Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Ministerul Sanatatii si Ministerul Finantelor Publice).

Persoanele care doresc sa sustina acest demers pot semna petitia online la aceasta adresa:   http://www.petitieonline.ro/petitie/cerem_statului_sa_sustina_persoanele_cu_autism_pentru_a_deveni_adulti_independenti_i_activi_in_societate-p33120138.html.

 

La finalul campaniei de strangere de semnaturi, reprezentantii FEDRA si Kanal D vor depune aceasta petitiei la cabinetul Primului Ministru, Victor Ponta.

 

Incidenta tulburarilor din spectrul autismului a crescut in mod alarmant. Conform statisticilor internationale, 1 din 100 de copii este afectat.

Autismul este o tulburare neurobiologica severa, care afecteaza comunicarea, relationarea si integrarea senzoriala a individului.

 

Fara interventie, riscul este ca acea persoana sa ramana izolata toata viata si dependenta de sprijinul altei persoane.

 

"Un calcul sumar arata ca fondurile pe care le-ar folosi Romania (ca de altfel orice stat din lume) pentru asistarea sociala a unei persoane cu autism de-a lungul vietii, prin plata unui asistent/insotitor si retribuirea personalului specializat intr-un centru pentru adulti cu dizabilitati sunt mult mai mari decat cele care ar fi folosite in primii sai ani de viata pentru servicii specializate. Prin aceste servicii de interventie, coordonate de psihopedagogi specializati, copilul ar putea avea cele mai mari sanse sa devina un adult independent, sa aiba un loc de munca, devenind astfel contribuabil, nu asistat. Este timpul ca statul sa intervina activ in sprijinul persoanelor cu autism", a declarat  Andreea Sorescu, Presedinte al FEDRA si parinte de copil cu autism.

 

Despre FEDRA

 

Federatia pentru Drepturi si Resurse pentru Persoanele cu Tulburari in Spectrul Autist este prima federatie de acest tip din Romania, care are ca membri in principal organizatii de parinti si se doreste a fi o voce puternica si unitara a organizatiilor de profil din Romania, avand ca scop crearea si pastrarea unui mediu adecvat pentru stimularea si sprijinirea persoanelor cu TSA.

 

Organizatiile membre FEDRA sunt: ANCAAR Craiova, ANCAAR Iasi, Autism Baia Mare, Autism Europa Bistrita, Autism Transilvania, ASPA Suceava, Centrul Terapeutic Marea Neagra, Copiii de Cristal Brasov, Dincolo de Autism, Help Malin, Invingem Autismul, Romanian Angel Appeal si Univers Plus Piatra Neamt.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Ciudăţeniile contraofensivei majore anunţate de armata ucraineană în regiunea Herson: „Din punct de vedere militar, pur şi simplu nu are sens”

"Va implor..." Apelul disperat al unei mamici dupa ce fata bebelusului ei s-a umplut de rani si cicatrici

Prințul Harry și Meghan Markle ar încerca să-și formeze o familie regală 'alternativă' (biografă regală)

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Lia Olguta Vasilescu: "Pensiile aflate pe legi speciale se dubleaza! Daca v-am spus ca sunt si prosti si iresponsabili"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies