Celine Dion a fost diagnosticată cu o boală incurabilă. Cu ochii în lacrimi, artista a vorbit despre boala rară de care suferă

Author: Sara Andreescu
Actualizat: 08 dec 2022, 14:39

Celine Dion a fost diagnosticată cu o boală incurabilă

Sursa: Facebook Celine Dion

Celine Dion a fost diagnosticată cu o boală neurologică incurabilă. Cu lacrimi în ochi, îndrăgita cântăreața a vorbit despre boala rară de care suferă.

Celine Dion a

fost diagnosticată cu o boală neurologică rară care afectează o persoană la un milion. Cu ochii în lacrimi, cântăreața a vorbit despre boala incurabilă de care suferă și care o obligă să-și anuleze încă o dată concertele pe care le avea programate. Cu ce boală a fost diagnosticată Celine Dion și care sunt simptomele dureroare pe care le provoacă această afecțiune rară. 

Citește și: Cinci actori care s-au retras după ce au descoperit că suferă de o boală

Boala cu care a fost diagnosticată Celine Dion 

Celine Dion a fost diagnosticată cu o boală neurologică incurabilă. Vestea a fost dată chiar de către îndrăgita cântăreață care a mărturisit, cu ochii în lacrimi, că suferă de o boală rară, care afectează o persoană dintr-un milion.

Boala de care suferă Celine Dion provoacă încordarea necontrolată a mușchilor și-i transformă pe bolnavi în statui

umane. Sindromul STIFF, sindromul omului înțepenit, sau boala Moersch-Woltman este o tulburare neurologica rară, de etiologie necunoscută, ce se caracterizează prin rigiditate progresivă.

Persoanele afectate de această boală rară prezintă contracții musculare progresive, în special în zona musculaturii axiale. Prognosticul pentru această boală este variabil și nu există factor de viteză sau de severitate a bolii.

"Îmi pare rău că mi-a luat atât de mult timp să

mă adresez vouă. Îmi e dor de voi și abia aștept să vorbesc din nou cu voi de pe scenă. Știți că am fost mereu ca o carte deschisă. Nu am fost pregătită să spun ceva înainte, dar acum sunt gata. Am probleme de sănătate de multă vreme și îmi e foarte greu să înfrunt aceste dificultăți și să vorbesc despre lucrurile prin care trec. Recent, am fost diagnosticată cu o foarte rară afecțiune neurologică, numită sindromul omului înțepenit, ce afectează cam unul dintr-un milion de oameni",  a mărturit Celine Dion, cu lacrimi în ochi. 

Citește și: Dinu Maxer rupe tăcerea, după divorț: „Am tot sperat că ne vom împăca”. Deea a plecat de acasă acum 4 săptămâni

Citește și: Boala cumplită care l-a răpus pe actorul turc Metin Cekmez! „Burhan Bey„ din 1001 de nopți a murit după o lungă suferință

Boala de care suferă Celine Dion o împiedică să mai fie pe scenă 

Boala de care suferă Celine Dion o ține pe cântăreață departe de scenă. Artista a fost nevoită să-și anuleze toate spectacolele pe care le avea programate în luna februarie 2023. 

„Am o echipă grozavă de medici, care lucrează alături de mine pentru a mă ajuta să mă fac bine, și copiii mei prețioși, care mă susțin și mă ajută. Muncesc din greu în fiecare zi cu terapeutul meu, specialist de medicină sportivă, pentru a-mi recupera forța și capacitatea de a performa din nou, dar trebuie să recunosc că a fost o luptă.

Tot ceea ce știu este că am cântat toată viața mea și este ceea ce îmi place cel mai mult să fac. Mi-e dor de voi atât de mult! Mi-e dor să vă văd pe toți, de pe scenă, cântând pentru voi. Întotdeauna dau 100% atunci când am spectacol, dar starea nu-mi permite acum să vă ofer acest lucru chiar acum. Pentru a ajunge din nou la voi, nu am de ales decât să mă concentrez asupra sănătății mele în acest moment și am speranța că sunt pe drumul spre recuperare. Mă concentrez pe asta și fac tot ce pot pentru a mă recupera”,  a mai declarat artista. 

Semnele că starea de sănătate a lui Celine Dion este grav afectată au apărut încă de la începutul acestui an, atunci când aceasta și-a anulat concertele programate din cadrul turneului Courage. 

Citește și: Celebrități care suferă de alopecie. 5 actrițe care se confruntă cu pierderea părului

Verdict tragic pentru celebra cântăreață Celine Dion! Ce i-au descoperit medicii și care este starea ei de sănătate actuală

"Mă simt puţin mai bine... dar încă mi se întâmplă să am spasme(...) Pentru a fi pe scenă, trebuie să mă aflu în cea mai bună formă fizică a mea. Şi, ca să fiu sinceră, abia aştept asta, dar nu sunt deocamdată complet pregătită. Fac tot ce ţine de mine pentru a reveni 100% şi să urc din nou pe scenă, pentru că meritaţi acest lucru", a declarat Celine Dion la vremea respectivă, fără a preciza boala de care suferă. 

Simptomele bolii rare pe care o are Celine Dion

Datorită numărului mic de cazuri, specialiștii nu au putut stabili exact o cauză specifică a acestei afecțiuni, dar a fost asociată cu afecțiuni precum diabetul zaharat, epilepsia sau tiroidita.

Simptomele afecțiunii sunt date de rigiditatea musculară care apare și dispare cu spasme concurente, debutând de obicei la nivelul musculaturii axiale și progresând spre membrele proximale. Datorită disconfortului creat, pacienții prezintă și stări de depresie și anxietate.

În urma consultului de specialitate se vor efectua examene suplimentare pentru confirmarea diagnosticului, iar tratamentul în funcție de cauză poate include terapia cu benzodiazepine, terapia durerii, terapie fizică și profesională, scrie hermamedcenter.ro

 


Un nou episod al serialului turcesc „ Prețul Fericirii” este difuzat la Kanal D miercuri, 29 martie 2023, începând cu ora 20:00. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.