Celebra jucarie "slime", un real pericol pentru copii! Iata cat de nocive sunt ingredientele continute de gelatina colorata!

Una dintre cele mai iubite jucarii de catre copii ar putea fi chiar toxica pentru copii.

Institutia pentru Protectia Consumatorului din Marea Britanie a descoperit ca slime-ul contine substante cu un nivel ridicat de bor chimic. Cu toate acestea jucaria este la mare cautare, iar parintii cumpara copiilor ingrediente direct din farmacii pentru a produce slime-ul acasa.

Desi farmacistii sustin ca glicerina boraxata nu reprezinta deloc un pericol pentru copii, in cantitati mari, borul poate cauza crize de voma si crampe stomacale, efecte care nu sunt mentionate pe ambalaj. Pe internet se gasesc mai multe retete de slime pe care copiii le pun in practica si sunt fascinati de substanta elastica si colorata.

"N-as recomanda fabricarea lor in prezenta copiilor si mai ales necontrolata acasa pentru ca dozele acestea utilizate de borax mai ales in cantitati crescute pot fi toxice la nivel cutanat, la nivel de mucoase, ingerat poate sa irite mucoasa digestiva sau la nivel inhalator, pulmonar!", a precizat Catalina Iordan, medic primar neonatologie. 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate