Cele mai tari metode de protectie pentru casa si gradina, sfaturi de la specialisti

O ferma de animale, un teren agricol sau chiar si o proprietate situata undeva intr-o zona montana reprezinta doar cateva situatii in care este necesar sa gasim metode de protectie care mai de care mai eficiente.

Daca vorbim despre afaceri bazate pe cresterea culturilor sau animalelor, atunci lucrurile devin si mai complicate in sensul ca protectia in astfel de situatii reprezinta un lucru esential pentru care trebuie sa ne gandim la un mod practic prin care sa ne protejam lucrurile pentru care am agonisit o viata . Lumea in care traim evolueaza intr-un ritm destul de rapid, insa multe dintre tehnologiile de protectie moderne fie sunt nepotrivite in astfel de situatii, fie sunt mult prea costisitoare pentru a justifica investitia in acestea. In prezent, intr-un astfel de context, din ce in ce mai multi fermieri si agricultori isi indreapta atentia inspre gardul electric, metoda de protectie utilizata astazi la scara larga in intreaga lume pentru avantajele pe care acesta le aduce, mai ales pe termen lung.

Sistemele de garduri electrice nu reprezinta metoda de protectie tocmai noua in conditiile in care acestea sunt utilizate cu succes in statele vestice de cateva decenii. Scopul gardului electric este in fond unul foarte simplu si anume acela de a delimita in mod eficient o anumita suprafata si de a pastra animalele in perimetrul dorit. Acesta reuseste foarte bine sa tina la distanta posibilii pradatori ce nu in mod surprinzator cauzeaza mari batai de cap fermierilor: un astfel de sistem practic ofera protectie atat animalelor din perimetrele special destinate, precum si bunurilor aflate pe o proprietate precum: mobilierul de gradina pe care il regasim la https://www.maniamall.ro/mobilier-de-gradina/ , pomii fructiferi, plante ornamentale, gradina de zarzavaturi etc. Un sistem de gard electric insa aduce numeroase avantaje la care cel mai probabil nu ne gandim atunci cand suntem pusi in situatia de a alege metoda de protectie ideala pentru fermele si proprietatile proprii.

1. Un sistem de gard electric poate fi amplasat cu mare usurinta pe orice suprafata de teren.

Printre cele mai importante avantaje ale unui sistem de gard electric se numara si faptul ca poate fi amplasat cu mare usurinta pe orice suprafata de teren, indiferent ca vorbim despre o suprafata dreapta sau inclinata. Acest lucru se datoreaza faptului ca un astfel de sistem este compus dintr-un numar de elemente destul de redus, ceea ce il face foarte usor de amplasat. Daca il comparam cu gardul din lemn spre exemplu, care necesita in mod cert un numar mult mai mare de materiale, cu certitudine gardul electric reprezinta o alegere mult mai avantajoasa.

2. Gardurile electrice se fac remarcate prin durabilitate.

Durabilitatea exceptionala a gardurilor electrice reiese intr-o prima etapa din faptul ca acestea nu sunt supuse presiunilor fizice din partea animalelor, lucru care se intampla in mod frecvent in cazul gardurilor clasice. Avand in vedere ca animalele nu vor putea impinge firele gardului din pricina socurilor electrice, acest lucru transforma sistemele de garduri electrice in alegerea ideala din acest punct de vedere. Tot la acest capitol insa, trebuie sa consemnam si faptul ca gardul electric nu este afectat de conditiile de mediu nefavorabile la fel de mult precum sunt cele construite din lemn sau metal, ceea ce, inca odata transforma aceste garduri intr-o alegere cat se poate de inspirata, mai ales daca raportam lucrurile pe un termen mediu sau lung.

3. Un gard electric nu trebuie intretinut periodic.

Pe lista avantajelor importante ale unui sistem de gard electric se regaseste simultan si faptul ca acesta nu necesita intretinere periodica pentru a-si pastra calitatile functionale. Din pricina umezelii, a ciclului inghet-dezghet, a razelor solare directe, dar uneori si din pricina vantului, gardurile clasice cedeaza in timp (isi pierd din functionalitate), astfel ca trebuie restaurate sau chiar inlocuite. Din fericire insa, in situata alegerii unui sistem de gard electric, vei putea uita complet de acest aspect gratie elementelor componente ale gardurilor electrice care ofera o rezistenta exceptionala la conditiile de mediu neprielnice.

4. Un sistem de gard electric nu vatameaza in niciun fel animalele.

De-a lungul timpului s-au creat tot soiul de teorii din care reiesea faptul ca acest tip de gard desi ofera o protectie foarte buna, vatameaza animalele din perimetrele imprejmuite cu acesta. In realitate insa, s-a demonstrat in repetate randuri faptul ca acesta nu afecteaza in niciun fel animalele avand in vedere ca socul emis de gard este unul de intensitate redusa si de durata scurta. Desi a fost considerat un produs controversat pentru mult timp, iata ca in prezent reprezinta una dintre metodele de top in materie de protectie pentru fermele de animale si pentru terenurile agricole.

5. Gardul electric ajuta la "educarea” animalelor.

In momentul in care animalele se ating de firele sistemului de gard electric, acesta va emite un soc electric de intensitate redusa, ceea ce in timp va da de inteles animalelor faptul ca nu au voie sa patrunda sau sa paraseasca perimetrul respectiv. Desi poate parea impropriu spus faptul ca acest tip de gard “educa”animalele, in realitate termenul ales nu este deloc exagerat avand in vedere ca animalele care traiesc in perimetre imprejmuite cu gard electric, rareori se mai apropie de aceste garduri. Un astfel de sistem de gard reprezinta o alegere inspirata si in situatia in care vorbim despre terenuri agricole, acolo unde animalele salbatice de asemenea pot produce daune serioase.

6. Gardurile electrice sunt foarte flexibile.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale gardurilor electrice este data de flexibilitatea acestora. Mai exact, daca va fi necesar in vreun punct sa le muti, cu certitudine vei putea face acest lucru fara prea multe batai de cap. Daca vorbim despre gardurile din lemn sau de cele construite din alte materiale, cu siguranta reconstruirea acestuia in locatia noua reprezinta unica optiune la care poti recurge.

7. Gardul electric are un cost de achizitie mic.

In ciuda eficientei sale de incontestat in ceea ce priveste protectia fermelor si terenurilor agricole, un sistem de gard electric este mult mai avantajos decat ne-am putea imagina, cost care de cele mai multe ori se situeaza sub cel al gardurilor si metodelor de protectie clasice. Asadar, acesta reprezinta cu certitudine un criteriu de selectie de care se poate tine cont in momentul in care ne dorim o alegere cat mai echilibrata in acest sens.

 

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
Setari de confidentialitate