Cele mai interesante petreceri din jurul lumii

Sfârşitul de an se apropie cu paşi repezi, şi există şanse mari ca tu şi prietenii tăi să fi început deja să discutaţi despre petrecerea de revelion. Pentru a te ajuta să determini mai uşor cum vrei să sărbătoreşti sfârşitul acesta de an, am compus o listă cu cele mai interesante petreceri din jurul lumii.

Cele mai bune mâncăruri, cele mai cunoscute superstiţii, şi cele mai spectaculoase ţinute – detalii la care sigur te-ai gândit, însă vrem ca acest an să fii pregătit şi cu idei originale pentru petrecerea ta.

Holi (India)

Holi este un festival hindus, ce se petrece pe timp de primăvară. Este originar din India, însă s-a răspândit şi în Nepal, iar ulterior în multiple ţări vestice, fiind cunoscut ca şi “festivalul culorilor” sau “festivalul dragostei”.

Evenimentul simbolizează victoria binelui asupra răului, terminarea iernii grele şi începerea unui nou an, iar pentru mulţi reprezintă oportunitatea să cunoască oameni noi, să se distreze şi să râdă.

Petrecerea durează o noapte şi o zi, şi este uşor de recunoscut după multitudinea de prafuri colorate ce se regăsesc pe participanţi şi pe străzi în urma festivităţilor.

O adaptare a acestui eveniment se petrece anual şi în Bucureşti, sub forma unei alergări de 5 km.

Full Moon Party (Thailanda)

Full Moon Party este o petrecere pe plajă ce ţine toată noaptea, organizată înainte, după sau în timpul unei luni pline. Primul eveniment de acest gen s-a petrecut în anul 1983, fiind în primă instanţă o petrecere privată de mulţumire pentru 20-30 de turişti, şi s-a petrecut în fiecare an de atunci.

Petrecerile se desfăşoară lunar, în Hat Rin, pe insula Ko Pha-ngan.

Genul muzical primordial este unul electronic, iar festivitatea include activităţi multiple, cum ar fi săritura cu coarda înflăcărată.

Petrecerea este frecvent comparată cu faimosul festival american Burning Man (Omul Arzând).

Balul Blackjack (Locaţie secretă)

De multe ori, cele mai interesante petreceri sunt cunoscute, paradoxal, pentru că nu ştim foarte multe despre ele.

Acesta este cazul şi când vine vorba despre Balul Blackjack. Acest eveniment, organizat anual pentru a celebra cele mai cunoscute nume din lumea Blackjackului, şi-a păstrat detaliile secrete încă din anul 1997, când a fost organizat pentru prima dată.

Evenimentul este foarte strict în privinţa acestui aspect, în dorinţa de a proteja anonimitatea persoanelor invitate.

Deşi nu avem foarte multe detalii despre ce se petrece în seara evenimentului, ştim că este o petrecere luxoasă şi greu de uitat.

Festivalul de nămol din Boryeong (Coreea de Sud)

Acest eveniment se petrece anual, în timpul verii, în oraşul Boryeong (situat la aproximativ 200 km sud de Seoul). Primul festival de acest gen a fost organizat în anul 1998, iar până în 2007, a reuşit să atragă peste 2 milioane de participanţi.

Nămolul folosit este considerat că fiind plin de minerale şi este folosit în produsele cosmetice produse în acea regiune. În primă fază, festivalul era folosit că un instrument de vânzare pentru produsele cosmetice menţionate, însă în timp, a devenit o tradiţie sud-coreana.

Festivalul ţine două săptămâni, dar ultimul weekend este cel mai popular. Acesta se întâmplă în general în a doua săptămână din luna iulie, fiind atractiv în special pentru populaţia de vest a ţării.

La Tomatina (Spania)

La Tomatina este un festival organizat în oraşul spanion Bunol, scopul acestuia fiind bătaia cu tomate în scopul distracţiei. Acesta se petrece încă din anul 1945, şi continuă să fie organizat anual, în ultima zi de miercuri din luna august.

Bătaia durează în mod normal două ore, ulterior străzile şi oamenii fiind plini de urme de roşii. Pompierii vin cu furtunuri şi curăţă atât oamenii, cât şi străzile – deşi unii oameni preferă să meargă la o piscină pentru a se scălda acolo. Datorită acidului citric din tomate, străzile rămân foarte curate în urma evenimentului.

Deşi pare un obicei ciudat, nu este singurul de acest gen din lume. În Italia, se întâmplă anual o activitate similară, dar cu portocale.

Sperăm ca aceste informaţii despre cele mai faimoase petreceri din jurul lumii să te inspire pentru urmatoarul eveniment festiv pe care îl organizezi. 

 

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
Setari de confidentialitate