Cele mai BUNE vesti pentru romani! Vom avea mai multe zile libere

Potrivit unei propuneri legislative, senatorii vor ca zilele libere care cad intre zilele de sarbatoare si cele de repaus sa fie declarate libere.

Astfel, daca intre o sarbatoare legala si zilele de week-end se afla doar o zi de lucru, aceasta va fi declarata automat ZI NELUCRaTOARE, potrivit unei Propuneri legislative pentru completarea Legii nr. 53 din 2003 privind Codul Muncii.

Potrivit Manager.ro, in forma initiatorului se precizeaza propunerea de introducere dupa artiolul 139, a unui nou articol, 139 (1) care sa aiba urmatorul cuprins:

"Art. 139 (1) - Daca intervalul de timp, dintre zilele de sarbatoare legala, din timpul unei saptamâni, prevazute in art. 139 alin. (1) si zilele de repaus saptamânal prevazute la art. 137 alin. (1) este de 24 de ore, aceste vor fi considerate de drept zile nelucratoare. Pentru termenele mai mari de 24 de ore, acordarea de timp liber se stabileste prin hotarâre a guvernului."

In expunerea de motive se precizeaza:

"Acordarea de zile libere legale suplimentare, care leaga zilele de sarbatoare legala, prevazute de Codul Muncii, de zilele de repaus saptamânal (sâmbata si duminica) este reglementata, anual, prin emiterea mai multor Hotarâri de Guvern. Cu toate ca s-a statuat deja ca practica acordarea de zile libere legale ca punte pentru crearea unor mini-vacante in sectorul bugetar, iar stabilirea unui calendar de maxima predictibilitate este lipsita de costuri, exista in continuare un vid legislativ in aceasta materie." ( sursa wowbiz.ro )

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate