Cele mai așteptate filme din 2024

Author: Lavinia Medrea

2024 va fi un an plin pentru cinefili. Numeroase titluri și producții hollywoodiene sunt așteptate în cinematografe în acest an.

Industria filmului își revine după o perioadă de pauză cum a fost cea pandemică, dar și după greva actorilor. Astfel, iubitorii de film își pot planifica deja calendarul în funcție de marile lansări din 2024.

2024 este anul de lansare pentru Dune: Part Two și Deadpool 3, oferindu-ne totodată cele mai recente filme de la regizori precum Bong Joon-ho, Luca Guadagnino și George Miller. Ne vom întoarce în lumea Inside Out, vom reveni la povestea originală cu vampiri cu Nosferatu și vom cânta alături de Joaquin Phoenix și Lady Gaga.

Industria cinematografică a depășit 90 de miliarde de dolari în 2023 și se așteaptă ca în 2024 să se depășească pragul de 100 de miliarde de dolari. De exemplu, în 2022 veniturile generate de box office-ul intern au ajuns la 5,99 miliarde USD.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Până la lansarea noilor filme, pasionații și iubitorii de arta cinematografică pot practica pacanele gratis cu tematică din filmele americane.

Dar hai să trecem în revistă noile filme din 2024.

Furiosa: O saga Mad Max

În 2015, regizorul australian George Miller a lansat Mad Max: Fury Road în lume, revitalizându-și franciza post-apocaliptică. Nouă ani mai târziu, se pregătește să o facă din nou cu Furiosa: A Mad Max Saga, un prequel spin-off care urmărește viața timpurie a neînfricatului Imperator de la Fury Road.

Hit Man

Richard Linklater a produs și regizat Hit Man, un thriller cu Glen Powell în rolul unui polițist sub acoperire care joacă rolul unui asasin. Misiunea lui se complică atunci când încearcă să salveze o femeie. Filmul îi mai prezintă pe Adria Arjona, Austin Amelio, Retta și Molly Bernard.

Deadpool 3

Această franciză cu rating R este o gură de aer în lumea de obicei scorțoasă și curată a eroilor Marvel, iar cea de-a treia parte este pregătită să ne ofere ceva ce nu credeam că vom fi destul de

norocoși să vedem pe marele ecran: Wolverine și Deadpool colaborează. Nu vor lipsi glumele sarcastice cu care am fost obișnuiți de la edițile anterioare Deadpool.

Gladiatorul 2

În ciuda faptului că are 86 de ani, Ridley Scott nu pare să dea semne de oboseală. Gladiator 2, continuarea mult așteptată a coproducției câștigătoare din 2001, îl schimbă pe Russell Crowe cu un alt ansamblu remarcabil de actori, printre care Paul Mescal, Pedro Pascal, Joseph Quinn și de două ori câștigător al Oscarului, Denzel Washington.

Stăpânul Inelelor: Războiul Rohirrim

Timp de douăzeci de ani, decembrie a fost întotdeauna sinonim cu Stăpânul Inelelor, iar decembrie 2024 este pe cale să readucă toate aceste emoții cu noul film animat Stăpânul Inelelor: Războiul Rohirrim. În timp ce The Lord of the Rings: The Rings of Power a adus multă bucurie fanilor, Războiul Rohirrimului este primul proiect conectat la trilogia lui Peter Jackson de la The Lord of the Rings: Întoarcerea regelui.