Cel mai lung tunel din Romania ascunde secrete care iti dau fiori! O fantoma bantuie si acum sinele intunecate de tren

,

Legenda spune ca inginerul care a proiectat mareata constructie de la Teliu pazeste si acum tunelul.

Ar fi luat forma unei fantome misterioase care strabate sinele intunecate de mai bine de noua decenii.

1920. Un inginer al carui prenume s-a pierdut in negura vremurilor incepe cel mai indraznet proiect pentru epoca interbelica. Isi pune in cap sa construiasca cel mai lung tunel din Romania. Vrea sa lege Buzaul de Brasov si mai apoi Ardealul de Dobrogea.

Coltana pe numele lui isi ia angajamentul sa conduca o echipa gigantica.

6000 de oameni care incep sa munceasca zi de zi la tunelul care urma sa aiba aproape 5 kilometri lungime. Azi, istoria acestui tunel o mai stie doar Vasile Sarb. Tatal si bunicul lui au muncit la tunel zi de zi, vreme de sapte ani. Dupa  2500 de zile de munca, inginerul Coltana priveste mandru la constructia sa!


Inginerul isi gaseste sfarsitul in tunelul care l-a facut celebru. Oamenii spun ca sufletul lui Coltana nu isi gaseste linistea si ca se plimba si acum prin tunel. Lucruri necurate, spune Vasile Sarb.  Evita subiectul, dar recunoaste ca a auzit vorbindu-se despre o silueta care ar fi fost vazuta in tunel.

Inginerul ar fi fost ingropat la loc de cinste in cimitirul din comuna. Sa-si aduca aminte toata lumea de el si de maretia pe care a lasat o in urma.

Cat este mit si cat realitate nimeni nu stie. Dar legenda inginerului Coltana s-a pastrat pana in zilele noastre. Tunelul sau ramane, insa, o realitatea; a costat statul roman peste 100 de milioane de lei la acea vreme si zeci de oameni si-au dat ultima suflare in timp ce lucrau la mareata constructie.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Românii care nu pot dovedi că locuiesc la adresa din buletin, riscă să rămână fără actul de identitate. Noul proiect al MAI vizează milioane de chiriași

Guvernul pregătește scutirea de impozit a firmelor din HoReCa pentru 180 de zile (surse)

Stirea zilei!  Anunțul bombă despre cazul Caracal! Devastator ce s-a întâmplat acum 

Bilanț coronavirus 25 ianuarie 2022: Numărul cazurilor noi explodează! Avem un nou record de infectări de la începutul pandemiei!

Școli închise în România: Câte instituții de învățământ au trecut în online de astăzi

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies