Cei patru alpinisti romani din Nepal sunt asteptati cu sufletul la gura sa se intoarca acasa!

Au supravietuit infernului, dar greul inca nu a trecut. Inca un seism puternic, de 5, 1 pe scara Richter s-a inregistrat astazi!

Tatal alpinistului Alex Gavan a vorbit in exclusivitate pentru Stirile Kanal D. Nicolae Gavan, tatal lui Alex Gavan, urmareste cu infrigurare, pe internet, stiri despre dezastrul din Nepal. Fiul sau este in mijlocul acestui infern. Primele ore au fost cele mai dificile!

Marius Iliescu este romanul care se poate considera norocos. A plecat din Nepal cu exact jumatate de ora inainte de marele cutremur. Acolo a stat alaturi de un grup de romani aflati in expeditie. Si-a facut si prieteni noi pe care n-o sa-i mai poata vedea vreodata!

Aproape imposibil de imaginat groaza simtita de cel care a surprins momentul in care uriasa cadere de zapada este dislocata de cutremurul de 7,8 grade. Priviti puterea avalansei! Chiar si greu incercatii oameni ai muntelui sunt surprinsi de soc!
Oamenii au realizat ca fuga n-o sa-i scape din infernul alb. Au cautat adapost. Pentru o parte dintre ei, norocul si antrenamentele speciale si-au spus cuvantul. Au supravietuit. Dar cel putin 17 persoane si-au pierdut viata pe Everest. Alti 200, alpinisti si serpasi - sunt dati disparuti.

30 de cetatenti romani se aflau in Nepal in momentul in care pamantul s-a cutremurat. Ministerul Afacerilor Externe spune despre ei ca sunt in afara pericolului.

Alex Gavan a descris dezastrul de dupa avalansa pe contul sau de Twitter: „Evacuarea alpinistilor sinistrati din taberele 1 si 2 continua. 3 elicoptere zboara non-stop.”

Om incercat al muntelui, Alex a pus umarul la salvarea victimelor. Riscul unor alte avalanse este in continuare prezent. Ranitii si mortii au inceput sa fie evacuati cu elicopterele din tabara de la baza muntelui situata la peste 5000 de metri altitudine. Imaginile dezastrului sunt impresionante.

Priviti aceasta imagine inregistrata de o camera de supraveghere! Apa dintr-o piscina capata forma unui adevarat tsunami. Bilantul victimelor urca de la o ora la alta. Sunt mii de morti, iar numarul ranitilor trece de 7 mii!

Mai multe tari au trimis deja echipe de salvare. Iar rezultatele incep sa se vada. In aceasta dupa-amiaza, un tanar a fost scos in viata de sub un morman de daramaturi. A supravietuit doua zile in infern.

Peste 4 milioane de oameni sunt afectati de cutremu! In lupta contra-cronometru pentru cautarea supravietuitorilor, autoritatile se lupta cu lipsa acuta de apa, mancare si electricitate.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate