Cei doi copii si sotia ii murisera, iar el era in pragul sinuciderii, insa "Nabucco" i-a schimbat viata. Povestea cutremuratoare din spatele unei opere celebre

,

Aceasta stire poate face mai bogat un concurent “Vrei sa fii milionar”, dar si pe tine!


In articol:

Urmareste emisiunea, diseara la ora 23:00 si asculta “Uzina de dume” la Radio Impuls, maine dimineata, incepand cu ora 07:00 si poti catiga 50 euro!

Opera „Nabucco”, pe care i-a comandat-o directorul de la Scala din Milano, în 1840, a făcut din Verdi un star.

Povestea cutremuratoare din spatele unei opere celebre.

Când i-a fost adus libretul viitoarei opere, compozitorul, deşi încă tânăr, era zdrobit de viaţă. Suferise în câteva luni o serie de lovituri ale destinului. Cei doi copii, apoi soţia îi muriseră. Îşi schimbase chiar aspectul fizic. Cu pasul greu, cu gesturi bruşte, cu figura trasă, cu părul său negru şi ochii încercănaţi părea un ţăran venit la oraş.

Se născuse în 1813, la Roncole, lângă Busseto, în regiunea Parma, unde părinţii lui aveau un fel de han. Dar tânărul Verdi a avut şansa să se ocupe de el organistul parohiei, Pietro Baistrocchi, care l-a învăţat muzica şi să cânte la orgă. Cea de a doua lui şansă a fost un negustor de lichioruri, Antonio Barezzi, care a descoperit calităţile muzicale ale tânărului şi a decis să-l angajeze şi să-i plătească şi studiile la Milano.

Vezi cele mai HOT momente din emisiunile tale favorite Kanal D

Dar tânărul Verdi a fost respins la Conservatorul care, ironie a sorţii, poartă astăzi numele lui, pentru „proasta poziţie a mâinilor la pian”.

Verdi a reuşit însă să se formeze pe lângă cei mai mari maeştri ai vremii şi mai ales a ascultat toate operele de la Scala. Întors în Busseto, Antonio Barezzi îi găseşte un loc în fanfara localităţii. Şi tot el, câteva luni mai târziu, îi acordă mâna fiicei sale, frumoasa Margherita.

Giuseppe Verdi se va căsători cu ea în 5 mai 1836, când avea 23 de ani. Aceasta i-a dăruit-o pe mica Virginia, la un an după căsătorie, şi apoi pe micul Icilio. Compune prima sa operă, „Oberto, conte di San Bonifacio ”, pe care se hotărăşte să o prezinte directorului de la Scala. Soţia sa era frumoasă ca o Madonă, copiii, adorabili, iar muzica îi umpluse sufletul.

Totul era luminos în viaţa sa. Era fericit. Dar în curând destinul avea să-l lovească.

Vezi programul tv Kanal D

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

In aceasta seara, la ora 23:00, la Kanal D incepe noul sezon “Vrei sa fii milionar?”

Organizaţia Stat Islamic, atac sângeros în nordul Irakului - mai mulți soldați au fost uciși

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Teo Trandafir, amintiri din comunism, in prima editie a noului sezon "Vrei sa fii milionar?"

Recapituleaza materia, tine-ti prietenii aproape, "Vrei sa fii milionar?" revine cu un nou sezon, cu Teo Trandafir, LUNI seara, de la ora 23:00, la Kanal D!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies