Urmareste emisiunea, diseara la ora 23:00 si asculta “Uzina de dume” la Radio Impuls,
Opera „Nabucco”, pe care i-a comandat-o directorul de la Scala din Milano, în 1840, a făcut din Verdi un star. Povestea cutremuratoare din spatele unei opere celebre.
Când i-a fost adus libretul viitoarei opere, compozitorul, deşi încă tânăr, era zdrobit de viaţă. Suferise în câteva luni o serie de lovituri ale destinului.
Se născuse în 1813, la Roncole, lângă Busseto, în regiunea Parma, unde părinţii lui aveau un fel de han. Dar tânărul Verdi a avut şansa să se ocupe de el organistul parohiei, Pietro Baistrocchi, care l-a învăţat
muzica şi să cânte la orgă. Cea de a doua lui şansă a fost un negustor de lichioruri, Antonio Barezzi, care a descoperit calităţile muzicale ale tânărului şi a decis să-l angajeze şi să-i plătească şi studiile la Milano.Vezi cele mai HOT momente din emisiunile tale favorite Kanal D
Dar tânărul Verdi a fost respins la Conservatorul care, ironie a sorţii, poartă astăzi numele lui, pentru „proasta poziţie a mâinilor la pian”.
Verdi a reuşit însă să se formeze pe lângă cei mai mari maeştri ai vremii şi mai ales a ascultat toate operele de la Scala. Întors în Busseto, Antonio Barezzi îi găseşte un loc în fanfara localităţii. Şi tot el, câteva luni mai târziu, îi acordă mâna fiicei sale, frumoasa Margherita.
Giuseppe Verdi se va căsători cu ea în 5 mai 1836, când avea 23 de ani. Aceasta i-a dăruit-o pe mica Virginia, la un an după căsătorie, şi apoi pe micul Icilio. Compune prima sa operă, „Oberto, conte di San Bonifacio ”, pe care se hotărăşte să o prezinte directorului de la Scala. Soţia sa era frumoasă ca o Madonă, copiii, adorabili, iar muzica îi umpluse sufletul. Totul era luminos în viaţa sa. Era fericit. Dar în curând destinul avea să-l lovească.
Vezi programul tv Kanal D