Ce se întâmplă dacă speli rufe de Sânziene 2022. Iată ce nu ai voie să faci în ziua în care este sărbătorită Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul

,
se spala rufe de sanziene 2022

În ziua de Sânziene 2022 nu se spală rufe

[Sursa foto: unsplash]

Sânzienele 2022 reprezintă o sărbătoare foarte importantă pentru români, motiv pentru care se respectă mai multe tradiții, obiceiuri și superstiții. Iată de ce nu e bine să speli rufe de Sânziene. Ce se întâmplă cu cei care nu respectă această sărbătoare?


In articol:

Cei care vor să fie ocoliți de rele și să aibă spor în toate trebuie să respecte mai multe tradiții, obiceiuri și superstiții de Sânziene 2022.

Iată ce nu au voie credincioșii să facă în această zi, dar și de ce le este interzis să spele rufe.

De ce nu se spală rufe de Sânziene 2022? 

Pe data de 24 iunie 2022, în calendarul creștin ortodox sunt sărbătorite Sânzienele sau Drăgaica. Această sărbătoare este una foarte importantă pentru toți creștinii ortodocși, având în vedere că este ziua aleasă pentru a prăznui Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul. 

Conform rânduielilor bisericești, în zilele în care sunt sărbători cu cruce roșie în calendarul creștin ortodox, credincioșilor le este interzis să spele rufe, dar și să muncească în gospodărie. Astfel, cum sărbătoarea Sânzienelor este marcată cu cruce roșie, pe 24 iunie nu se spală rufe. Există o superstiție care spune că acele persoane care nu respectă sărbătoarea și spală rufe vor reuși să supere Sânzienele, iar acesta se vor răzbuna. Mai exact, femeile care vor spăla rufe în ziua de Sânziene riscă să aibă parte de momente dificile în restul anului și să verse lacrimi amare. În plus, se spune că vor atrage energiile negative și nu vor mai avea parte de noroc. 

Nu doar că nu se spală rufe de Sânziene 2022, însă se spune că nu este bine ca oamenii să se spele pe cap în această zi sfântă.

O superstiție veche spune că cei care se spală pe cap de Sânziene vor încărunți mult mai devreme.

Sânziene 2022. Ce nu au voie credincioșii să facă în această zi? 

Toate treburile casnice sunt interzise în ziua de Sânziene. Mai exact, femeile nu au voie să calce rufe, să coasă sau să facă ordine în gospodărie. 

Se spune că pe 24 iunie, oamenii nu ar trebui să își împrumute lucrurile. Se crede că dacă vor face acest lucru, atunci au șanse mai mari să fie victimele blestemelor și farmecelor. 

Despre cei care dorm de Sânziene se spune că vor fi leneși tot anul, iar cei care se vor certa în această zi sfântă pot vărsa lacrimi amare până la final de an. 

superstitii sanziene 2022

Sărbătoarea Sânzienelor pică pe 24 iunie 2022

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Sânzienele 2022. Pe ce dată pică sărbătoarea în acest an. Zi importantă în calendarul creștin ortodox

Obiceiuri, tradiții și superstiții care se respectă de Sânziene 2022

Se spune că sărbătoarea Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, cunoscută și sub denumirea de Sânziene sau Drăgaica, este una magică. Tradiția spune că în noaptea de Sânziene se deschid cerurile, iar aceste zâne bune încep să danseze, toate plantele din jurul lor căpătând puterni miraculoase. Fiind o noapte magică, tradiția spune că este momentul în care se pot împlini cele mai arzătoare dorințe. 

Fetele care sunt nemăritate și vor să își viseze ursitul trebuie să își pună flori de Sânziene sub pernă. Tot din flori de Sânziene se împletesc coronițe care mai apoi sunt aruncate peste casă. Se spune că dacă acestea se prind de horn, atunci în acea gospodărie va avea loc o nuntă în perioada imediat următoare.

De Sânziene 2022 se respectă și o serie de ritualuri pentru frumusețe. În trecut se credea că femeile care strâng roua din dimineața de Sânziene și se spală cu ea pe față vor reuși să rămână tinere mai mult timp și să fie sănătoase. 

Citeste si: Ce se dă de pomană de Sânziene 2022. Tradiția pe care toți credincioșii o respectă pe 24 iunie

Când sunt sărbătorite Sânzienele în 2022? 

Sărbătoarea Sânzienelor pică în anul 2022 pe data de 24 iunie. În această zi, creștinii ortodocși sărbătoresc Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul. Este vorba despre una dintre cele mai importante sărbători din calendarul creștin ortodox. Sfântul Ioan Botezătorul s-a născut în familia preotului Zaharia, cu 6 luni înainte de nașterea lui Iisus Hristos. Venirea pe lume a Sfântului Ioan Botezătorul a fost vestită de îngerul Gavriil. Zaharia a refuzat să creadă acest lucru, acesta fiind motivul pentru care a fost aspru pedepsit, fiind cunoscut faptul că acesta a rămas mut până în ziua în care i-a pus numele fiului său.

Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul este cunoscută în limbaj popular sub denumirea de Sânziene sau Drăgaică.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Momentul în care armata rusă atacă cu rachete mall-ul din Kremenciuk, surprins de camere. Oamenii, nevoiţi să sară în lac VIDEO

Sfinții Petru și Pavel 2022. Cea mai puternică rugăciune care se rostește pentru sănătate, înțelegere în familie și bunăstare

Date alarmante de la Agenția Europeană a Mediului: fumatul pasiv, poluarea, statul la soare și azbestul cauzează 10% din cancerele din lume

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel 2022: Când începe și când se termină. Ce trebuie să faci în această perioadă

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies