Ce se întâmplă cu cursurile școlilor din România începând de săptămâna viitoare: „S-a constatat o tendință de scădere a ocupării paturilor COVID-19”

,
Școala

Ce se întâmplă cu cursurile școlilor din România începând de săptămâna viitoare: „S-a constatat o tendință de scădere a ocupării paturilor COVID-19”

[Sursa foto: PixaBay]

Din fericire, elevii vor reveni la școală de săptămâna viitoare, fizic, pentru că niciun județ din România nu a depășit gradul de ocupare de 75% a paturilor COVID-19.


In articol:

Elevii se întorc la școală de săptămâna viitoare. Excepţie fac școlile în care sunt focare și care sunt închise prin decizii ale comitetelor pentru situaţii de urgenţă.

Elevii se întorc la școală de săptămâna viitoare

Școala

Elevii se întorc la școală de săptămâna viitoare

[Sursa foto: PixaBay]

„S-a constatat o tendinţă de scădere a ocupării paturilor COVID-19”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, în cadrul unei conferinţe de presă de joi de la Guvern.

La nivel naţional, paturile COVID-19 sunt ocupate în proporție de 40.69%. Cel mai înalt grad de ocupare al paturilor COVID-19 a fost înregistrat în Buzău, respectiv de 60%. Cel mai scăzut grad este de 17%, au precizat reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Citeste si: Toate școlile vor avea program special pe 15 februarie, de Ziua Națională a Lecturii. Ministrul Educaţiei a dat vestea

Peste 19.000 de elevi şi preşcolari şi aproape 5.000 de angajaţi din Educaţie au fost depistaţi pozitiv cu COVID-19.

La momentul raportării, situația epidemiologică era următoarea:

  • 19.064 de elevi/preșcolari – pozitivi COVID-19
  •  4.703 persoane angajate în sistemul de învățământ preuniversitar – pozitive COVID-19.

În perioada 7- 11 februarie 2022, au fost înregistrate 4.167 teste de salivă pozitive, dintre care 2.555 (61,31%) au fost confirmate de RT-PCR, 971 (23,3%) au fost infirmate de RT-PCR, iar pentru 641 (15,38%) de teste nu exista răspuns la data raportării.

Citeste si: Ce se întâmplă cu unitățile de învățământ în care mai mulți profesori se infectează cu COVID-19 "Ne confruntăm cu o avalanșă de îmbolnăviri ale cadrelor didactice"

În Bucureşti, sunt 5.907 de elevi/preșcolari infectați cu COVID-19 la momentul raportării și 841 de angajaţi sunt infectaţi cu COVID-19.

În București, cinci unități de învățământ și-au suspendat activitatea din cauza cazurilor de COVID-19, motiv pentru care elevii fac cursuri în online. De asemenea, 583 de clase și-au suspendat activitatea la momentul raportării, potrivit Ministerului Educaţiei.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Închisoare pe viaţă în Marea Britanie pentru şoferii care produc accidente mortale. În ce condiţii se aplică pedeapsa maximă

Elevii pot participa la orele online doar dacă sunt infectați cu COVID-19. Anunțul a fost făcut de către autorități

Ben Oni Ardelean (PNL) jubilează după decizia privind avorturile din SUA: 'Marxismul e în cădere liberă!'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Școlile din România rămân parțial închise luni. Cine anulează examenele naționale și ce se întâmplă de marți cu toate unitățile de învățământ din România. Sorin Cîmpeanu a făcut...

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies